2024. július 31., szerda
BAJNOKOK LIGÁJA

„Džeko nagyszerű csatár”

Hazard és Džeko is duplázott Londonban

Az eredmény mindkét csapat számára jó, de ha 2:0-ra vezetsz odahaza, akkor nyerned kell” – értékelt némileg indulatosan Eden Hazard, a Chelsea belga támadója, miután a londoni Kékek a Stamford Bridge-en kétgólos előnyt kiengedve a kezükből, gólgazdag, 3:3-as döntetlent játszottak a Roma ellen. Hazard a csapata második és harmadik gólját szerezte, de az ellenfélnél is akadt egy játékos, aki a helyzet magaslatán állt. „Edin Džeko nagyszerű csatár” – méltatta a riválist a belga, nem ok nélkül, hiszen a bosnyák támadó a második félidőben hat perc alatt fordította meg a találkozó állását, ami után az angolok Hazard pompásan helyezett fejesével tudtak csak pontot menteni.

Edin Džeko a második gólját szerzi a Stamford Bridge-en (Fotó: Beta/AP)

Edin Džeko a második gólját szerzi a Stamford Bridge-en (Fotó: Beta/AP)

Ezzel a ponttal maradtunk a csoport élén. Legközelebb azonban mi megyünk Rómába, ahol megpróbálunk nyerni. Nem lesz könnyű, de ott talán hamarabb dűlőre visszük a dolgokat – folytatta mérlegelését a belga, aki arra is rámutatott, milyen nehéz volt remekelniük két bajnoki vereséget követően. – A hajrában mindent beleadtunk, egyenlítettünk, és volt lehetőségünk a győzelemre is. Nagyon jó érzés gólt szerezni és ilyen mérkőzéseken pályára lépni – engedett fel a kreatív játékos.

Igazságos eredmény született a Stamford Brigde-en Antonio Conte, a házigazda vezetőedzője szerint. „Kemény meccset vívtunk egy jó csapat ellen. Az első félidőben sokat szenvedtünk. Ugyan jól teljesítettünk, de többet tudunk, mint amit most mutattunk – fogalmazott az olasz, hozzátéve, változtatásai nem jöttek be, amikor pedig elfogyott a csapat önbizalma, improvizációkhoz nyúltak a játékosok, aminek meglett a negatív eredménye.  Nem voltunk elég veszélyesek, nem szorongattuk meg eléggé a Romát, de még így is három gólt lőttünk” – magyarázta Conte, aki felemásan tekinthet a megszerzett egy pontra, hiszen ők álltak jobban a mérkőzés kezdetén, ugyanakkor az Atlético Madrid azeri döntetlenje révén a csoportkör féltávjánál megtartották 5 pontos előnyüket a harmadik helyezetthez képest.

A futballban csak akkor nyersz, ha kevesebb hibát követsz el – fogott bele véleményébe Eusebio di Francesco, a Farkasok trénere. – Nem csak az egyéni vagy a taktikai hibákat kell elkerülni, a rossz hozzáállás is annak számít. A mai meccsen azok a játékosok, akik hibáztak, nagyon jól reagáltak erre – elmélkedett Di Francesco, aki szerint csapata megmutatta igazi karakterét. Az edző ugyancsak kiemelte Edin Džeko teljesítményét: – Alárendelte magát a csapat érdekeinek, sok helyzetet kialakított a társai számára.”

Minden bizonnyal életem legszebb gólját lőttem ma” – így már maga a mérkőzés embere vélekedett, aki szerint csapattársa, a gólpasszt jegyző Federico Fazio szerepe legalább akkora volt az egyenlítő (2:2) találatban, mint az övé. A hátvéd Fazio ötven méterre állt a kaputól a pálya közepén, amikor elrúgta remek ütemű ívelését, s a labda a teljes Chelsea-védelmen átszállva a 10 méterre berobbanó Džeko bal lábán kötött ki – a bosnyák kapáslövésbombája pedig védhetetlenül vágódott a tehetetlen Courtois feje fölött a léc alá.

Nagyon boldog vagyok. A BL-ben minden pont fontos, a Chelsea stadionjában pedig pláne az. A végén nyerhettünk volna, de elégedettek lehetünk az egy ponttal. Ilyen szinten kell a továbbiakban is futballoznunk, a következő mérkőzésünk még ennél is fontosabb lesz” – kommentálta még a mérkőzést Džeko, aki egyébként 100. meccsén lépett pályára a Roma mezében.