2024. szeptember 6., péntek

Györe elhunyt szülei emlékének ajánlotta győzelmét

A zentai teniszező nem sokat pihenhet, holnaptól a Sao Paulo-i tornán folytatja a játékot
Györe szüleinek ajánlotta a győzelmet (Fotó: Beta/AP)

Györe szüleinek ajánlotta a győzelmet (Fotó: Beta/AP)

A nagy és embert felemésztő érzelmek hetét hagyja maga mögött, nyilatkozta Györe László, miután a kanadai Félix Auger-Aliassime-ot legyőzve megnyerte az 1,93 millió dollár összdíjazású Rio de Janeiró-i salakpályás férfi tenisztornát. A 23 éves Györe ezzel a világranglista 90. helyéről a 37. helyre ugrott előre. Mostantól minden könnyebb lesz, jelentette ki Györe a Szerbiai Teniszszövetség közleménye szerint.

A zentai teniszező hat évvel ezelőtt elhunyt édesanyja és néhány hónappal ezelőtt elhunyt édesapja emlékének ajánlotta győzelmét.

Túlságosan friss még minden. Egyrészről tudatában vagyok annak, hogy mi történt velem, másrészről nem. Ez a nagy érzelmek hete volt, amely akkor teljesedett ki, amikor a magasba emeltem a serleget. Soha nem fogom feledni azt, amit akkor éreztem. Először járok Rióban, először játszottam a riói tornán. Ez a város a győzelmet hozta el számomra. Tudtam, hogy előbb vagy utóbb jóra fordulnak a dolgok, annyi torna és mérkőzés után, annyiszor álltam közel a győzelemhez. Minden a Thiem feletti győzelemmel kezdődött, az mintha erőt adott volna. A riói győzelmet és a serleget elhunyt szüleim emlékének ajánlom. Nekik köszönhetem, hogy az vagyok, aki. Együtt álmodoztunk erről a pillanatról és hiszem, hogy most ők is látnak. Mindig is büszkévé szerettem volna tenni a szüleimet, továbbra is ez a vágyam. Örökké hálás leszek nekik és örökké élni fognak az emlékeimben. Igyekszem mindent úgy tenni az életben, ahogyan ők tanítottak – fogalmazott győzelmi beszédében Györe.

A zentai teniszező már holnaptól a Sao Paulo-i salakpályás tornán folytatja a küzdelmet a minél jobb helyezésért az ATP világranglistán. Itt az uruguayi Pablo Cuevas a címvédő. Györe László azt mondja, nem ez lesz az első alkalom, hogy egy döntőt követően azonnal másik tornára utazik. A belgrádi sajtó is rendkívüli nagy érdeklődéssel kísérte figyelemmel Györe győzelmét. A Szerbiai Rádió és Televízió hírösszeállításának címében hősnek, bajnoknak és inspirációnak nevezte. A legtöbb belgrádi média online felületén kiemelt hírként hozta órákon át Györe László győzelmét.