2024. szeptember 6., péntek

Györe São Paulóban az egyik fő esélyes

Györének immár csak annyi a dolga, hogy ne bízza el magát (Fotó: Beta/AP)

Györének immár csak annyi a dolga, hogy ne bízza el magát (Fotó: Beta/AP)

Ha a São Pauló-i 250-es tornát történetesen egy héttel később rendezik meg, abban az esetben Györe László lenne az első kiemelt. Mivel azonban a sorsolást egy nappal a riói diadala előtt tartották meg, a zentai teniszező csak az előző helyezés, a 90. pozíció alapján kapott helyet a táblán. Ennek végeredményben semmi jelentősége, hisz a múlt héten tapasztalhattuk, hogy nem a kiemelés, hanem a jó játék a nyerő, azaz Györének mindenképpen a pályán kell bizonyítania, hogy a torna egyik fő esélyesévé lépett elő, noha az a sorsolásból nem tűnik ki.

Györe két teljes szabadnapot kapott, és semmi akadálya, hogy São Paulóban is szerepeljen. Ha a mai első meccsen nyerni sikerül az olasz Alessandro Giannessi ellen, a 35 éves második kiemelt tunéziai Malek Zsaziri következik, aki ellen 2:1-re vezet. Két győzelem már azt is jelentené, hogy tehetne egy-két lépést előre a ranglistán, a negyeddöntőben pedig jöhetne újra a riói döntős ellenfele, a 18 éves kanadai Felix Auger-Aliassime, feltéve, ha az az 1. forduló meccsén, mint a riói elődöntőben is, megint felülmúlja a tapasztalt uruguayi Pablo Cuevast. Az biztos, hogy az elődöntőben nem találkozhat Taro Daniellel, mert a japán már kiesett.

Ha São Paulóban is bejutna a döntőbe – amit azért nem kellene tőle megkövetelni –, Györe már azzal is számolhatna, hogy a Roland Garroson kiemelt lesz, előzőleg pedig selejtező nélkül indulhatna a három salakos 1000-es tornán Monte-Carlóban, Madridban és Rómában is.

A legfontosabb, hogy Györe a riói nagy sikerrel ne bízza el magát, és ne járjon úgy, mint a 2017-es párizsi 1000-es teremtornán döntős Filip Krajinović, aki első és legnagyobb sikere után visszaesett, és a következő hétfőn talán már a 100-ban sem lesz helye.

A hosszúra nyúlt vereségsorozatot Olga Danilović Indian Wellsben szakította meg, és a 125-ös női ITF-tornán végre meccset nyert a táblán. A 18 éves belgrádi a jó képességű amerikai Caroline Dolehide-ot három játszmában győzte le, és most a Plíšková ikrek közül a gyöngébb, a ranglistán 90. Kristýna következik. Ugyanott az este a magyar Stollár Fanny az amerikai Jamie Loebbel kezdett.

Dušan Lajović ma Acapulcóban a spanyol veterán Feliciano Lópezszel kezd, az Indian Wells-i challengeren Krajinović első ellenfele az amerikai Juan Cruz Aragone, lesz, ugyanott Miomir Kecmanović, mivel néhány hétfői meccset félbe kellett szakítani, még nem kapott ellenfelet.

A játéknap meglepetései Miloš Raonić és Danyiil Medvegyev vereségei. A kanadait Jan-Lenard Struff győzte le, így a német lesz Fucsovics Márton következő ellenfele