2024. szeptember 9., hétfő
TENISZ

Vajdasági rangadó Ostravában

Mindkét vajdasági teniszező győztes rajtot vett az ostravai challengeren. Györe László három játszmában győzte le a cseh Jan Šátralt, míg Peđa Krstin sokkal könnyebben, mindössze hat játékot átengedve verte az osztrák Dennis Novakot. A sorsolás szeszélye folytán a 2. fordulóban a két vajdasági csap össze, amiben az egyetlen pozitív dolog, hogy egyikük a negyeddöntőben is érdekelt lesz. Három éve Zlatiboron játszottak, és Györe nyert.

Györe rosszul kezdett, első három adogatójátékában hét kettős hibát vétett, és 5:2-es hátrányba került. Ezt a szettet nem tudta megmenteni, a másodikban azonban már ő is eredményes volt a cseh szintén nem jó adogatásain, a harmadik szettben pedig szinte rutinosan nyert. Györének összesen 19 breaklabdája volt, és hetet nyert meg.

A további tornákon három szerbiai jutott táblára, de a sorsolással egyiküknek sem volt szerencséje. Vesna Dolonc ugyan így is esélyesebb a Győrben első kiemelt szlovák Chantal Škamlová ellen, Aleksandra Krunićra és Miomir Kecmanovićra viszont nehéz feladat várt. Krunić breakparádéban győzött a selejtező döntőjében a spanyol Sara Sorribes ellen, hisz tízszer nyerte el annak adogatását, a sajátját pedig kilenc alkalommal veszítette el. Krunić az 1. fordulóra a lett Anasztaszija Szevasztovát kapta, akitől egy hete Isztambulban 6:0, 6:0-ra kapott ki. Rabatban fordult a kocka, Krunić tegnap ötször elnyerte Szevasztova adogatását, és egy óra alatt könnyen győzött. Következő ellenfele a 2. kiemelt orosz Jekatyerina Makarova. Kecmanović eredetileg a selejtezőben vett volna részt a floridai Vero Beachben, mivel azonban előző tornáján döntős volt, e hétre a főtáblára kapott szabadkártyát, majd az első kiemelt ecuadori Gonzalo Escobart kapta ellenfeléül.

Dušan Lajović legyőzte Isztambulban az olasz Renzo Olivót, következő ellenfele pedig a horvát veterán Ivo Karlović, aki 3:0-ra vezet az ópázovai ellen. Lajović lemásolhatná Babos Tímeát, aki ideges meccsen végre nyerni tudott a szlovén Polona Hercog ellen, és a 2. körben a brit Laura Robsonnal játszik, akit 6 évvel ezelőtt már legyőzött.