2024. szeptember 9., hétfő
Tenisz

Györe meccsét elnapolták

Eredetileg tegnap délután lett volna műsoron Ostravában a GyöreKrstin találkozó, valamint Janko Tipsarević meccse is a cseh Marek Michaličkával, ám a szervezők az eső miatt lerövidítették a napi programot, és a szerbiai teniszezők csak ma lépnek pályára. A vajdasági rangadó tehát új terminust kapott, a mai győztes pedig a negyeddöntőben szerbiai rangadót is vívhat, hisz a győztes Tipsarević meccsének továbbjutójával vív majd meg az elődöntőért.

Janko győztes rajtot vett, hisz előző este három játszmában múlta felül a chilei Hans Podlipnik-Castillót. Ha ma legyőzi Michaličkát, akkor sem védi meg tavalyi pontjait, ahhoz a negyeddöntőben is győzni kellene. Ha viszont nem jut a négy közé, de egészséges marad, a következő hetekben és hónapokban gyorsan haladhat a ranglistán.

Aleksandra Krunić nagyszerűen szerepel Rabatban. A selejtezőben megnyert két meccs után a táblán is két győzelmet jegyzett, és bejutott a negyeddöntőbe. Krunić tegnap totógyilkosként fölényesen győzte le a meccs nagy esélyesének tartott orosz Jekatyerina Makarovát, és az elődöntőért vagy az ukrán Leszija Curenko, vagy pedig az új-zélandi Marina Eraković lesz az ellenfele.

Krunić hatszor nyerte el a nem is olyan rég még a legjobb tíz között jegyzett orosz adogatását, a sajátját pedig csak kétszer adta le. Az új pontokkal hét hely haladást biztosított a ranglistán, a következő meccs pedig még 4-5 pozíciót ér.

Mint az elképzelhető is volt, Vesna Dolonc, a legjobb 100 egykori tagja, Győrben legyőzte a szlovák Chantal Škamlovát, és a 2. fordulóban Argyelán Csillával találkozik. Visszatéréssel próbálkozik a három évvel ezelőtt nagy tehetségként indult Katarina Jokić is, aki csaknem kétéves kényszerpihenő után a dalmáciai Tučepiban játszik. Jokić 24 órán belül három meccset játszott, a selejtezőben két könnyű győzelmet aratott, tegnap délelőtt pedig három játszmában múlta felül az 5. kiemelt cseh Magdaléna Pantučkovát, és még két tornára van szüksége, hogy újra helyezése legyen a ranglistán. Jokić következő ellenfele a 17 éves újonc francia Kelia Le Bihan, aki jelenleg 1194. a rangsorban.