2024. szeptember 9., hétfő
Tenisz

A hatodik meccslabda nyert

Györe László drámai, több mint háromórás csatában, három játszmában nyert Peđa Krstin ellen az ostravai challenger 2. fordulójában. Györe az első játszmában 5:2-t adott le, de a rövidítésben vezetéshez jutott. A második és a harmadik szettben is 0:2-vel kezdett. Az előbbit nem mentette, a döntő játszmában azonban 2:4-ről fordított, végül a 6. meccslabdát Krstin kettős adogatási hibájával váltotta győzelemre. A zentai a negyeddöntőben a cseh Marek Michaličkával játszik, aki szintén három szoros játszmában győzte le Janko Tipsarevićet.

Aleksandra Krunić nem játszott olyan jól, mint előző nap Makarova ellen, és a selejtezősök rangadóján a rabati negyeddöntőben megérdemelt vereséget szenvedett a spliti születésű új-zélandi Marina Erakovićtól. Ugyanott Babos Tímea még egy jó meccset játszott. Az egykor kivételes tehetségnek tartott brit Laura Robson nem volt méltó ellenfél, a tavalyról sok pontot védő magyar pedig az elődöntőért az este, a napi műsor zárómeccsén a szolid francia Pauline Parmentier-vel találkozott, ahhoz pedig, hogy maradjon a legjobb 40 között, Babosnak döntő kell.

A 16 éves Miomir Kecmanović számára a Vero Beach-i futures tornán túl erősnek bizonyult az első kiemelt ecuadori Gonzalo Escobar. A szerb az első játszma hajrájáig tartotta magát, a másodikat breakkel nyitotta, azután viszont már egyetlen játékot sem nyert. Simkentben Miki Janković elődöntős, s ma a kazah Dmitrij Popkóval találkozik, akit a múlt héten legyőzött.

A Tučepiban zajló női ITF-tornán Katarina Jokić fölényesen nyert tapasztalatlan francia ellenfelével szemben, a negyeddöntőben pedig már erősebb riválissal, a 4. kiemelt szlovén Nina Potočnikkal találkozik. Győrben Dejana Radanović és Bukta Ágnes is negyeddöntős lett. Bukta következő ellenfele az argentin Guadalupe Rojas, míg Radanović Vesna Doloncot várja, aki ellen Argyelán Csilla az első játszma után feladta a meccset.

Chiassóban Jani Réka jutott a negyeddöntőbe a román Cristina Dinu feletti győzelmével. Jani következő ellenfele is román, a 19 éves Elena Ruse lesz.