2024. szeptember 8., vasárnap
TENISZ

Roger az elődöntőben

Roger Federer pazar meccsen, 0:2-ről fordítva nyert a wimbledoni negyeddöntőben a horvát Marin Čilić ellen. A svájci teniszező a negyedik játszmában három meccslabdát mentett, ellenfele pedig az elődöntőben Miloš Raonić lesz, hisz a montenegrói születésű kanadai négy játszmában állította meg Sam Querrey menetelését.

A női tornán ma az elődöntő meccsei lesznek műsoron. Mindkét Williams nővér a négy közé jutott, ami Venusnak hét év után sikerült újra. A 37. évében járó veterán az Australian Open idei bajnoknőjével, a német Angelique Kerberrel találkozik, aki 4:2 arányban vezeti az egymás közötti mérleget, és ma is esélyesebbnek számít. A másik találkozó – noha 30. születésnapját augusztus 1-jén ünneplő Jelena Vesznyina jobban játszik, mint valaha – sokkal egysíkúbbnak ígérkezik, abban ugyanis a 35 éves Serena Williams kimondott esélyes, nem csak a 4:0-s mérleg miatt. Az amerikai a címet védi, és 22. egyéni Grand Slam-serlegét rohamozza, amivel az öröklista élén beérné Steffi Grafot.

Nem jutott túl a nyolcaddöntőn a 16 éves Miomir Kecmanović. A tehetséges ifi három játszmában kapott ki a több mint egy évvel idősebb és magasabban rangsorolt francia Geoffrey Blanceneaux-tól. A perdöntő az első játszma lehetett, amelyben a szerbiai kétszer is breakelőnyben volt, mégis elveszítette azt a játékrészt. Valkusz Máté könnyedén múlta felül amerikai ellenfelét, és a negyeddöntőben a mezőny talán legjobbjával, a kanadai Denis Shapovalovval találkozik. Olga Danilović, aki előző este három játszmában győzte le az esélyesnek tartott kanadai Robillard-t, az este az ukrán Dajana Jasztremszkával játszott a negyeddöntőért.

A båstadi challengeren Marko Tepavac legyőzte Nicolas Kickert is, amivel a naprakész ranglistán már 178. Következő ellenfele a 31 éves kolumbiai Horacio Zeballos lesz.

A kis tornákon Nina Stojanović, Jovana Jakšić, Stollár Fanni és Doroteja Erić volt sikeres, míg Nikola Milojević váratlan vereséget szenvedett a hollandiai futuresön.  

WIMBLEDON. – Férfiak, negyeddöntő: Federer–Čilić 6:7, 4:6, 6:3, 7:6, 6:3, Raonić–Querrey 6:4, 7:5, 5:7, 6:4. Ifik, nyolcaddöntő: Blanceneaux–Kecmanović 7:5, 1:6, 6:3, Valkusz–McNally 6:3, 6:2. Lányok, 2. forduló: Danilović–Robillard-Millette 6:4, 5:7, 9:7.

BÅSTAD. – A challenger 2. fordulójában: Tepavac–Kicker 6:2, 7:6.

AMSTELVEEN. – A futures 2. fordulójában: Van de Zandschulp–Milojević 6:4, 7:5.

VERSMOLD. – A női ITF-torna 1. fordulójában: N. Stojanović–Özgen 6:4, 6:3.

CONTREXÉVILLE. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Erić–Muntean 6:2, 6:2.

BUDAPEST. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Dascalu–Gálfi 6:3, 6:7, 7:6, 2. forduló: Stollár–Garcia 6:2, 5:7, 6:3, Jakšić–Kučová 6:3, 6:3.