2024. szeptember 8., vasárnap
TENISZ

Murray szurkolóként érkezik

A wimbledoni bajnok Andy Murray eljön Belgrádba, de a BBC hírei szerint nem játszik, csak nézőként támogatja a címvédő gárdát a Davis-kupa Szerbia elleni negyeddöntőjében. A szerb válogatott Novak Đoković és Viktor Troicki nélkül áll ki, Obradović kapitány pedig Lajovićnak, Krajinovićnak, Tipsarevićnak és Zimonjićnak vezényel. A briteknél a ma 16 órakor kezdődő viadalon Kyle Edmund és James Ward játszanak egyéniben, míg párosban a J. Murray, Inglot kettős szereplése várható.

A Világcsoport negyeddöntőjének többi meccsén az olaszok Pesaróban a legerősebb összeállításban fogadják a szintén legjobbjaikat felvonultató argentinokat, a csehek Třinecben Tomáš Berdych nélkül látják vendégül a franciákat, az amerikaiak pedig Portlandben nem szerepeltetik Sam Querrey-t a horvátok ellen.

A magyar válogatott Budapesten a zóna I. döntőjében a szlovákokat fogadja, a tét pedig a feljutás a Világcsoport minősítőjébe. 20 év után adódik alkalom a feljutásra, Fucsovics Márton és a többiek esélyt láthatnak megismételni azt, amit a kilencvenes években a Noszály, Krocskó kettős kétszer is elért, hisz a vendégek legjobbjuk, Martin Kližan nélkül érkeztek.

Györe László a műsor szerint 21.30-kor játszotta Edoardo Ereminnel a San Benedettó-i challenger 2. fordulójának meccsét.