2024. szeptember 8., vasárnap
TENISZ

Györe éjféli győzelme

Éjfélre járt már az olaszországi San Benedettóban, amikor Györe László bejutott a challenger negyeddöntőjébe. A zentai játékos ugyan sokkal nehezebben múlta felül az olasz Edoardo Eremint, mint idei első meccsükön, a játék azonban a döntő játszmában már ahhoz az előzőhöz hasonlított, és a győzelem teljesen megérdemeltnek nevezhető.

Az első játszmában előbb Eremin, majd Györe hagyott ki breaklabdákat, a rövidítésben pedig a zentai teniszező magabiztosan nyert. A másodikban ugyanez történt, azzal, hogy a rövidítésben Eremin húzott el 3:0-ra, és az előnyt nem adta ki a kezéből. A harmadik játszmában a fáradtság biztos jeleként három gyors breaket láttunk, amiből kettő Györéé volt, aki 5:3-nál még egyszer elnyerte a már csüggedt ellenfele adogatását.

Györe péntek esti meccsét az eső miatt elhalasztották, a 24 éves és a ranglistán 436. német Kevin Krawietz ellen kellett volna megmérkőznie. A győzelem Györének 16 pontot ér, a ranglistán pedig helyet a 190. pozíción belül.

Szépen halad Nina Stojanović is, aki Bursában már elődöntős, és ma a 27 éves és a listán 241. grúz Szofia Sapatavával játszik. Nina az orosz Gaszanova elleni győzelmével a naprakész lista 194. helyéig haladt.

A kétnapos halasztás nem tett jót Jelena Jankovićnak, aki Gstaadban az újonc svájci Rebecca Masarova ellen veszített. Érdekes, hogy három hete Ana Ivanović is egy újonctól, az orosz Alekszandrovától kapott ki Wimbledonban. Ez az Alekszandrova volt tegnap Olomoucban Stollár Fanny ellenfele a negyeddöntőben. Az orosz győzött, de a magyar sem lehet elégedetlen, hisz a cseh Smitková feletti előző bravúros győzelmével mintegy 25 helyet javít a ranglistán.