2024. szeptember 8., vasárnap
TENISZ

Lajović az elődöntőben

Máris szép sikert ér el a kitzbüheli tornán Dušan Lajović, aki kevesebb mint 20 óra alatt legyőzte a német Mischa Zverevet és a fiatal orosz Karen Hacsanovot is, így bejutott az elődöntőbe. Lajović több mint 10 helyet halad a ranglistán, ha pedig ma sikerül a négy között nyerni a cseh Adam Pavlašek vagy pedig a grúz Nikoloz Bazilasvili ellen is, még tízet léphet előre és egészen közel lesz az 57. pozícióhoz, ami pályafutása eddigi legjobbja. Lajović Pavlašeket tavaly már legyőzte, a grúzzal pedig még nem találkozott. A kitzbüheli torna nagy meglepetése az első kiemelt Dominic Thiem veresége a veterán Jürgen Melzertől.

PALICS OPEN

Egyhetes női torna a fürdővárosban

A Palics Teniszklub szervezésében idén is megrendezik a női teniszezők számára a 10 ezer dollár összdíjazású, az ITF versenyprogramjában is szereplő Palics Opent, amelynek szombati selejtezőiben 64 játékos indul, közülük nyolcan jutnak fel a 32 főt számláló főtáblára. A küzdelmekre július 26-ától kerül sor, a döntőt pedig jövő vasárnap, július 31-én játsszák.

Teljes körű selejtezőt tartunk, hiszen a jelentkezések alapján akár még egy tornát rendezhetnénk. Ez egy olyan verseny, amelyre javarészt ifjú teniszezők érkeznek, akik itt szerezhetik meg első ranglistapontjaikat, illetve egy kis pénzmaghoz is hozzájuthatnak. Ez a torna többek karrierjében bizonyult ugródeszkának. A belépés díjtalan lesz, éppen ezért minden teniszkedvelő embert szívesen várunk – fogalmazott a versenyt felvezető sajtótájékoztatón, a szabadkai városházán Siniša Kalinić, a Palics TK elnöke.

A versenyigazgató Robert Gurbić a szervezés nehézségeiről szólt, de örömét fejezte ki az óriási érdeklődés miatt: Ez a torna rendkívül fontos számunkra. Sajnos az egyre rosszabb anyagi körülmények miatt kifejezetten nehéz ilyen versenyeket megszervezni. Szabadka városa mellett óriási köszönettel tartozunk a Szerbiai Teniszszövetségnek is, amely biztosította a költségek nagy részét.”

A Palics Open első kiemeltje a 2006-os győztes, jelenleg a világranglista 575. helyén tanyázó bolgár Dia Evtimova, a nyolc kiemelt teniszező között egy szerbiai játékos, a rangsorban 665. belgrádi Tamara Ćurović található, akitől minimum nyolcaddöntőt várnak a hazai teniszberkekben. A főtáblán további három szerbiai versenyző szerepel, míg a selejtezőkben további 15-en próbálnak majd szerencsét.