2024. szeptember 12., csütörtök

Bojana sérülten játszik

Noha sérült, Bojana Jovanovski – orvosi engedéllyel természetesen – mégis vállalta a játékot a Fed-kupa hétvégi niši meccsén, amelyen a szerb válogatott Szlovákiát fogadja. A sorozat 1. fordulójának találkozóját ma 14 órakor éppen a ranglista 39. helyezettje nyitja a veterán Daniela Hantuchová ellen, a második egyesben pedig a válogatottban újonc Vesna Dolonc Dominika Cibulkovával méri össze az erejét. Holnap a Jovanovski–Cibulková és Dolonc–Hantuchová meccsek lesznek műsoron, ha viszont három egyes után már eldől a találkozó, az utolsó egyes helyett azonnal a Dolonc/KrunićRybáriková/Čepelová páros következik.

Tekintettel a két csapat összeállítására Szlovákia az esélyes, és visszavághat a két évvel ezelőtti pozsonyi 3:2-es vereségért.

A Világcsoport I. hétvégi meccsei: Csehország (címvédő)–Ausztrália, Olaszország–USA, Oroszország–Japán, Szerbia–Szlovákia. Világcsoport II.: Svájc–Belgium, Argentína–Svédország, Spanyolország–Ukrajna, Franciaország–Németország.

Az e heti tornákon nem maradt már versenyben szerbiai teniszező, hisz a 2. kiemelt Janko Tipsarević a montpellier-i 2. fordulóban veszített a francia Michel Llodra ellen.