2024. szeptember 12., csütörtök

Peches szerb lányok

Szerbia válogatottja a lehető legnehezebb ellenfelet kapta a Fed-kupa Világcsoportja minősítőjére a tegnapi sorsoláson. Április 20-án és 21-én a legjobb nyolc között maradásért a szerb női válogatott ugyanis a német válogatott vendége lesz.

A Világcsoport I. minősítőjének párjai: Németország–Szerbia, Ausztrália–Svájc, Spanyolország–Japán, USA–Svédország. A győztesek jövőre a Világcsoport I.-ben, a vesztesek pedig a Világcsoport II.-ben rajtolhatnak.

Kisorsolták a Világcsoport II. párjait is: Belgium–Lengyelország, Franciaország–Kazahsztán, Argentína–Nagy-Britannia, Ukrajna–Kanada. A győztesek 2014-ben a Világcsoport II.-ben szerepelhetnek, a vesztesek pedig a zónatornára kényszerülnek.

A minősítőkkel egy idejűleg megtartják az elődöntőt is Oroszország–Szlovákia és Olaszország–Csehország párosítással.

Dohában szerb vereséggel folytatódott a női torna. A volt világelső Jelena Janković csak az első játszma derekáig, 3:3-ig tudta tartani az egyensúlyt a román Monica Niculescu ellen, azután pedig a román játszi könnyedséggel vívta ki a továbbjutást. Nyert viszont a magyar Babos Tímea, aki a kanadai Heidi El Tabakhnak csak öt játékot engedélyezett, és a második fordulóban az olasz Sara Erranival mérkőzhet.