2024. szeptember 12., csütörtök

Ivanović pengeélen táncolt

Ana Ivanović továbbra is hideg-meleg alapon teniszezik. Szinte minden meccsén vannak nagy sorozatai, de váratlan és megmagyarázhatatlan visszaesései is, s ez történt vele a dubaji bemutatón is. Ana szolid játékkal szerezte meg a vezetést az orosz Anasztaszia Pavlucsenkova ellen, majd a második játszmában 4:0-ra és 5:2-re is vezetett, de 5:5-nél maga szembesült break-labdákkal. Szerencséjére hárította őket és a rövidítésben kiharcolta a győzelmet, így ma a második körben a cseh Petra Kvitova és a szlovák Daniela Hantuchova találkozójának győztesével találkozik.

Filip Krajinović a marseille-i első fordulóra a 25 éves spanyol Roberto Bautistát, a ranglista 57. helyezettjét húzta. A spanyol kimondott esélyes, a zombori esetleges győzelme pedig óriási meglepetés lenne, amivel akár 30 lépést is tehetne előre a ranglistán. Spanyollal játszik Buenos Airesben Dušan Lajović is, aki a selejtező utolsó körében 6:1, 6:3-ra leiskolázta a brazil Clezart, és az 1. fordulóban a 27 éves és a ranglistán 58. David Gimeno következik.

Nem jutott táblára viszont Aleksandra Krunić, aki a bogotai selejtező 2. fordulójában, két napos meccsen 6:2, 4:6, 6:3-ra kikapott az orosz, de lettként szereplő Anasztaszia Szevasztovától. Krunić Bogotában hat pontot szerzett és néhány helyet javíthatna.

Jelena Janković ma startol Bogotában az amerikai Julia Cohennel, míg Janko Tipsarević csak holnap kezd Marseille-ben, ellenfele pedig a két selejtezős egyike, az orosz Dmitrij Turszunov és a francia Edouard Roger-Vasselin meccsének továbbjutója lesz. Az éjjel kezdett a bogotai női tornán Babos Tímea, első ellenfele pedig a spanyol Beatriz Garcia volt.