2024. szeptember 12., csütörtök

Jelena marad a harmincban

A feltételezettel ellentétben Jelena Jankovićnak Bogotában mégsem volt sok gondja a kolumbiai Marianna Duque ellen, és bejutott a negyeddöntőbe, amivel biztosította helyét a ranglista legjobb 30 helyezettje között. Janković következő ellenfele az éjjel a román Alexandra Cadantu volt, s az ezen a meccsen nyerhető pontok Jankovićnak öt helyet jelentenek. A döntőbe jutás vagy a tornagyőzelem természetesen ennél is többet.

Második egymás utáni tornáján is alulteljesített a Melbourne-ben megsérült, majd a Davis-kupában nem szerepelt Janko Tipsarević. A ranglista 9. helyezettje a múlt héten Montpellier-ben, e héten pedig Marseille-ben veszítette el első meccsét, amivel csak időt nyert, hogy felkészüljön az észak-amerikai nagy tornákra, az Indian Wellsben és Miamiban megrendezésre kerülő 1000-es Mastersekre.

Az elmúlt nap egyébként meglehetősen viszontagságos volt a veteránok számára. Dubajban Petrova és Bartoli, Bogotában Schiavone és Pennetta, Marseille-ben Benneteau és Llodra, Memphisben Hewitt és Blake, Buenos Airesben pedig Montanes és Nalbandian szenvedett vereséget, noha némelyikük esélyesebb volt a továbbjutásra. Az utóbbi megállapítás Llodrára vonatkozik a legkevésbé, viszont éppen ő járt sikerközelben az argentin Del Potro ellen, de a döntő játszmában, 4:3-as vezetésnél négy breaklabdát hagyott ki.