2024. július 16., kedd

2012.12.23.

A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium negyedikes sporttagozatosai 392 cipősdobozt gyűjtöttek össze a rászoruló gyerekeknek. Csodálatos volt látni, ahogyan szervezték, népszerűsítették az akciót, azután pedig, ahogyan örültek annak, hogy felhívásukra egyre többen jelentkeztek. Voltak, akik leadták az iskolában a dobozokat és voltak, akik ismerősöktől küldték be. A napokban a fiam kis barátnője jött lihegve, tudja, hogy az utolsó pillanat ez, mondta, de csak most jött haza Pestről és ő is mindenképpen szeretne valakinek ismeretlenül ajándékot küldeni.

Szerkesztőségünkben is teltek a dobozok, sőt a Magyar Házból is mi szállítottuk el a gimnáziumba az összegyűlt ajándékokat.

Nem vitás, hogy egyre szegényebbek vagyunk. Mégis az idén azt tapasztaltam, mintha az adventben sokkal jobban megnyílt volna az emberek szíve, mint korábban. A cipősdoboz-akció is ezt bizonyítja. Tavaly, amikor először nekilendült a harmadikos sportosztály a nemes akciónak, 127 dobozt gyűjtöttek össze. Az idén 150 ajándék összegyűjtését tűzték ki célul. Túlteljesítettek az adományozók, összesen 392 cipősdoboz várta, hogy a sportosok elvigyék Hajdújárásra, Dreára, Kevibe...

Azon túl, hogy csaknem négyszáz kisgyereknek boldogabbá tették a karácsonyát, egy másik üzenete is van ennek az akciónak: nemcsak csavarognak, buliznak a kamaszok, nemcsak felelőtlenek, megbízhatatlanok, hanem empatikusak, dolgosak, és sok-sok szeretet lakik bennük.

Büszke lehet rájuk az iskolájuk és a szüleik is.

Bravó sportosok!

Adni legalább olyan jó, mint kapni.