2024. szeptember 15., vasárnap

Tisztújítás a Demokrata Pártban

A zentai községi szervezet elnökévé újra Zsíros-Jankelić Anikót választották

Tisztújító közgyűlést tartott nemrég a Demokrata Párt zentai községi szervezete. A párt vezetői tegnapi sajtótájékoztatójukon hangsúlyozták: megújulva kívánnak nekivágni a soron következő választásoknak.

A DP zentai községi szervezetének elnökévé újra Zsíros-Jankelić Anikó testnevelés szakos tanárt választották, a községi bizottság tagjai pedig Hevér Éva okleveles jogász, Danilo Kozić egyetemista, Krezsó Aranka nyugdíjas, Kriska Nándor szobafestő, Nagy Zoltán közgazdász, Répás Erika okleveles jogász, Predrag Popović könyvtáros, Širková Anikó okleveles jogász, Törtei Szilárd ipari menedzsment mérnök, Vörös Attila turizmológus és Mirjana Vukanić adminisztratív munkás lettek. A községi bizottság tagjai továbbá tisztségüknél fogva Jablonszki Ilona, a Női Fórum elnöke, valamint Bakos Erzsébet, a tornyosi helyi szervezet és Surányi Melinda, a felsőhegyi helyi szervezet elnöke. Az alakuló ülésen a párt községi szervezetének elnökhelyettesévé Širková Anikót, a két alelnökévé Nagy Zoltánt és Predrag Popovićot, a végrehajtó bizottság elnökévé pedig Raffai Lászlót választották.

A párt községi szervezetének vezetői keddi sajtótájékoztatójukon hangsúlyozták, tagságuk az elmúlt időszakban erőteljes nyomásnak volt kitéve, amit – mint mondták – mélységesen elítélnek. Kifejtették, megújulva, korábbi hibáikból okulva kívánnak nekivágni a soron következő választásoknak, abban bízva, hogy a szavazók felismerik majd a programjukban rejlő lehetőségeket és az azok mögött meghúzódó valódi értékéket. Leszögezték, kötelességüknek érzik, hogy felemeljék a szavukat a jelenlegi hatalom ténykedése ellen, az ugyanis szerintük rosszul vezeti az országot, majd hozzátették, éppen ezért az elkövetkező időszakban újabb tiltakozó nagygyűléseket szerveznek majd nemcsak a régió, hanem az egész ország területén.