2024. július 17., szerda

A hetes szám jegyében

Véget ért a szabadkai XII. Interetno Fesztivál

,,Ne haladj előttem, mert nem tudlak követni!
Ne gyere utánam, mert nem tudlak vezetni!
Jöjj ide mellém, és legyünk csak barátok!”

Ezzel az Albert Camus-idézettel zárta az idei szabadkai XII. Interetno Fesztivált a rendezvényt szervező Népkör MMK nevében Takács Márta, az intézmény elnöke. Mint mondta, az idei fesztivál a hetes szám jegyében zajlott: majdnem hét napig láthattuk a majdnem mind a hét kontinensről érkező tánccsoportokat, akik a szivárvány hét színében pompázva léptek Etnopolis színpadára. A fesztivál egyik legfontosabb szava is hét betű: barátok.

Legyünk barátok, mert az Interetno barátai éltetik ezt a rendezvényt. A látható és láthatatlan segítőknek köszönhetően zajlottak gördülékenyen a műsorszámok. Barátként jussunk el a következő évi fesztiválig is! – mondta Takács Márta.

Fesztivált záró szavai előtt még egyszer láthattuk a hozzánk érkezett külföldi csoportok produkcióit. Még egyszer bemutatkoztak nekünk a paraguayi, oroszországi, erdélyi, indonéziai, lengyelországi, felvidéki, panamai, magyarországi, olaszországi, dél-koreai és észak-ciprusi néptánccsoportok, hogy mi, akik erre a néhány napra Etnopolis lakóivá váltunk, ezzel a valóban sokszínű képpel és vidám hangulattal térhessünk haza.

S ha már a színeket említettük, a fesztivál végére idén is a színes tűzijáték tett pontot.