2024. július 17., szerda

Csak szabadon...

A Ladánybene 27 tizenegy órás koncerttel ünnepelte 25. születésnapját – Szerdán Ákos lép fel

Ladánybene 27, Ákos, Kispál és a Borz, Tankcsapda... És a sort folytathatnánk még jó néhány névvel. Mindannyiukban közös, hogy a magyar zene élvonalába tartoznak, illetve, hogy fellépnek az idei EFOTT-on.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő diákrendezvénye, ugyanis az elsőt még 1976-ban rendezték meg. A nyári fesztivál jellegzetessége, hogy évről évre másik város ad neki otthont. Az idén, július 13–18 között a Pécs melletti Orfűn szervezik meg.

A számos zenei színpad mellett van például a civil falu is, de ugyanakkor Pécsen, Európa kulturális fővárosában is számtalan program várja az idelátogatókat.

A rendezvény kedden, a nulladik napon a Ladánybene 27 születésnapi maratoni koncertjével nyitott. A reggae zene legjelentősebb magyarországi képviselői az idén ünneplik fennállásuk 25. évfordulóját, ennek apropóján egy rendhagyó, összesen 11 órást megakoncertet adtak, amelynek keretében vendégelőadók és egykori zenekari tagok léptek színpadra.

Az első napon, tehát ma fellép többek között a Bikini, a Depresszió és Ákos, a második napon a Quimby zenél majd, a harmadik nap sztárja a Tankcsapda lesz, a zárónapon pedig a feloszlás előtti fesztiváljárók a Kispál és a Borz szórakoztatják a közönséget.

Az egyéb rendezvények és helyszínek közül mindenképp meg kell említeni a port.hu civil pódiumot, ahol minden délután a Vajdasági Magyar Diákszövetség előadásaira és kerekasztal-beszélgetéseire kerül sor.

A civil falu egyik látványossága egy nyilvános akasztás, vagyis egy vásári tragédia lesz. A bejelentő szerint „a Kajárpéci Vízirevü Végrehajtó Testülete közhírré téteti minden erős idegzetű polgárnak, hogy hosszú idő óta először, nyilvános akasztás lesz július 15-én és 16-án az EFOTT civil faluban.

Bizonyos Sobri Jóska bandájából elfogatott betyárok egyike, aki több mint 165 évet töltött előzetes letartóztatásban, a Császári és Királyi Statáriális Bíróság jogerős ítélete alapján, a nagyérdemű publikum szeme láttára, azonnali hatállyal felakaszttatik.”