2024. július 28., vasárnap

Mátyás királyról Topolyán

Napilapunk Napsugár gyermekrovata, a reneszánsz évében meghirdetett pályázatának anyagából megjelent kötetének bemutatója

Brindza Ágnes , a topolyai Kodály Zoltán MMK Szivárvány szakkörének tagja. A hatodikos diáklány munkája került napilapunk Napsugár gyermekrovata, a reneszánsz évében meghirdetett pályázatának anyagából megjelent kötet címoldalára. A Szivárvány szakkör egyébként is sikeresen szerepelt, hiszen Ági festményén kívül még nyolc topolyai diák munkája díszíti a kiadványt. A Népkönyvtár és a Magyar SzóPont közös szervezésében megtartott könyvbemutatón felszólalók egyöntetűen kiemelték, hogy nemcsak tartalmas kiadványról, hanem küllemében is figyelmet érdemlő kötetről van szó.

A Mátyás király él című kötet topolyai bemutatójának érdekessége, hogy még egy kiadványról, a dr. Raffai Judit néprajzkutató szerkesztésében megjelent Mátyás kötetről is szó esett, melynek címe Vajdasági történetek Mátyás királyról. Ily módon a XX–XXI. század fordulóján élő gyerekek és a felnőttek Mátyás történeteiről kapott a közönség egy időben ízelítőt. Dr. Csáky S. Piroska a gyermekkötetbe került irodalmi alkotásokról szólt elsősorban, Németh Anna, a Szivárvány szakkör vezetője pedig a gyerekek változatos képzőművészeti technikákkal készült alkotásaiból nyílt tárlatra hívta fel a figyelmet. A kiállítás még megtekinthető a topolyai Népkönyvtár padlástermében.