2024. július 17., szerda

Hat ország művészeivel

Az utcai játékoktól a művészeti oktatáson át a színpadi estig – Európai tánc- és zeneművészeti műsorsorozat Magyarkanizsán

TUMULUS néven nem mindennapi műsors orozat indul ma Magyarkanizsán. Mintegy 20 külföldi tánc- és zeneművész vendégszerepel hat európai országból, a hazai művészek mellett olasz, francia, spanyol, makedón és portugál vendégekkel. Nemcsak a közönség előtt mutatkoznak be több alkalommal, hanem emellett két csoportban művészeti oktatást is szerveznek a helyi fiatalok számára.

A műsorsorozatot a Nagy József Regionális Kreatív Műhely szervezi, együttműködve a szabadkai és zentai műsorok társszervezőjeivel, a zentai Thurzó Lajos Művelődési Központtal, illetve a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházzal.

A vendégszereplést az Európai Unió kulturális programja, a belgrádi Francia Kulturális Központ, a köztársasági művelődési minisztérium, a tartományi művelődési titkárság és a magyarkanizsai önkormányzat támogatja.

A műsorsorozat ma, szerdán a Nagy József RKM próbatermében tánc- és zeneműhellyel veszi kezdetét a Tumulus program vezető táncosaival. A munka 11-től 13-ig és 14.30-tól 16.30-ig tart. Az OZ Ifjúsági Otthonban 11-től 13-ig Veronica Valleccio vezet kortárs flamenco táncműhelyt, az Alkotóházban pedig 16-tól 19-ig Pedro Pauwels tart színházi műhelyt az ifjúsági drámatagozattal

Holnap, csütörtökön folytatódik a műhelymunka a Nagy József RKM próbatermében és az Alkotóházban. Majd este 8 órai kezdettel a Tumulus csoport vezető művészeinek estjét láthatja a közönség a Művészetek Házában. A belépés díjtalan.

Mára és holnapra utcai játékokat terveztek a szervezők, a Diego nevű csodaló azonban egyelőre arra vár, hogy a magyar határon beengedjék. Amennyiben sikerül bejutni, akkor csütörtökön 8.30-tól 9.30-ig tartanak a kötetlen utcai játékok a magyarkanizsai piactéren Li Ping Ting, Bruno Dizien, Gérard Vincent, Laurent Jarrige és a Diego nevű ló, valamint zenészek közreműködésével.