2024. augusztus 16., péntek

Eltűnt a szemét a szabadkai Népszínház épületének területéről

Csütörtökön

Csütörtökön

Ahogy arról már beszámoltunk, a szabadkai Népszínház építésén és rekonstrukcióján dolgozó kivitelező arról értesítette Ljubica Risztovszkit, a szabadkai Népszínház igazgatónőjét, hogy amennyiben a beruházó nem rendezi a 2011 áprilisa óta fennálló tartozását, január 31-én elhagyják az építőhelyet. A határidő tehát csütörtök volt, a színház igazgatónője viszont ezúttal nem kapott semmilyen értesítést, a Yumol építővállat igazgatóját pedig többszöri próbálkozás és üzenethagyás után sem sikerült elérnünk.

Az építőhelyen csütörtökön készült fotók tanúsága szerint a korábban halmokban éktelenkedő szemetet – amelyről lapunk Hétvége mellékletében láthattak fotókat – már elszállították, és a kíváncsi tekintetek elől műanyag fallal vették körbe az építőhelyet.

... és két hete

A beruházó 2011 áprilisa óta havi 400 ezer dinárral tartozik a kivitelezőnek. A város vállalta, hogy kifizeti ezt a havi összeget, amely az építőhely fenntartásához (őr fizetése, víz kiszivattyúzása és egyéb költségek) szükséges, de 2011 áprilisa óta a város nem fizette ki ezt az pénzt.