2024. július 17., szerda

A sikeres munka elismerése

A pedagógusok napján átadták a Tartományi Képviselőház Dr. Đorđe Natošević-díját öt kitüntetett személynek, illetve intézménynek

(Dávid Csilla felvétele)

A pedagógusok napján, november 8-án osztják ki hagyományosan a Tartományi Képviselőház határozatával 1996-ban alapított Dr. Đorđe Natošević-díjat az oktatás és nevelés területén legkiemelkedőbb eredményeket felmutató iskoláskor előtti intézménynek, általános iskolának és középiskolának, valamint tanügyi dolgozónak. Az idén 15. alkalommal osztották ki a díjat, melyben három intézmény és két személy részesült. Az alapítástól kezdődően az idei évig mintegy félszáz elismerést adtak át.

A bizottság határozata értelmében a 2011/12-es tanévre egyéni díjban Tanja Gagić, az újvidéki Branko Radičević Általános iskola földrajztanára és Vesna Vujičić, a palánkai Vuk Karadžić Általános Iskola szakmunkatársa, okleveles pszichológus részesült. A rangos elismerést három intézmény is átvehette: az ürögi Dečija radost Iskoláskor előtti intézmény, a pincédi (Pivnice, Palánka községben) Október 15-e Általános Iskola, valamint a nagykikindai Dušan Vasiljev Gimnázium. Az elismeréseket mgr. Deli Andor tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkár adta át, aki gratulálva a nyerteseknek hangsúlyozta, hogy ez a díj egy autentikus tartományi díj, melyre sokan rászolgáltak ugyan, de évente csak ötöt ítélhetnek oda, azok között, akik színvonalas pedagógusi munkájuk során az előző tanévben különleges eredményeket tudtak felmutatni. Az elismerés odaítélésekor – mint mondta –, a szakmai sikereken túl figyelembe veszik az egyén, illetve intézmény társadalomban betöltött szerepvállalását, a vajdasági értékek tiszteletben tartását és továbbéltetését.