2024. július 17., szerda

A Burány-kötet már a boltokban

A Mé piros a gólya csőre? című kötet második, változatlan kiadása ezerötszáz példányban jelent meg – Vajdaságban és Magyarországon is kapható

Dr. Burány Béla erotikus és obszcén népmesegyűjteményének első kiadása 2007 nyarán – a budapesti TIMP Kiadó által – ezres példányszámban jelent meg. A kötet gyorsan vevőközönségre talált, a kereslet iránta azonban továbbra is élénknek mutatkozott. Olvasói adományoknak és egy komoly befektetőnek köszönhetően a második kiadás 2009 decemberének végén hagyta el a nyomdát.

A fenti információkat Solymosy-Kurunci Viktória, a topolyai TIMP Kiadó igazgatója osztotta meg velünk, akinél arról érdeklődtünk, hol vásárolható meg a több mint 1100 oldalas, majd' 1200 népmesét tartalmazó népszerű kiadvány.

– Ada, Magyarkanizsa, Zenta, Óbecse, Törökbecse, Újvidék, Szabadka és Topolya könyvesboltjaiban vásárolható meg a kötet, továbbá lelkes támogatók megszervezték, hogy Kispiacon, Oromhegyesen, Adorjánon, Kishegyesen, Bácsfeketehegyen is kapható legyen – nyilatkozta Solymosyné.

A népmesegyűjtemény értékesítéséről szólva kifejtette, hogy a kötet bolti ára 2600 dinár, azok számára azonban, akik adományozóként támogatták a második kiadás megjelenését, a kiadói árat, vagyis az 1950 dinárt veszik alapul a kötet értékesítésekor. Esetükben ebből az összegből vonják le vásárláskor a korábban adomány címén már befizetett összeget. A támogatók fele még nem jelentkezett vásárlóként. Ők közvetlenül a kiadóhoz fordulhatnak ez ügyben a 063-1688-270-es telefonszámon, vagy a lavik92@stcable.netcímen. A Burány-kötet első bemutatója február 11-én Adán zajlott. Február 26-án Csókán is megismerkedhetnek majd az érdeklődők a kiadvánnyal, de – mint azt a TIMP Kiadó illetékesétől megtudtuk – szabadkai és adai fiatalok már szervezik a Szabadkán márciusra tervezett bemutatót. Minden könyvbemutatón az oromhegyesi Cérna Miklós és a csókai Borka Sándor mesél a közönségnek.