2024. augusztus 18., vasárnap

Kicsit csúsznak

A szabadkai színház rekonstrukciójának első szakasza a tervek szerint július végén fejeződik be

A szabadkai Népszínház építkezési munkálatai első fázisának befejező határidejeként június 25-ét emlegették. Ahogy azt Zoran Francišković , a kivitelező Pannongrad cég tulajdonosa elmondta, rendben haladnak a munkálatok, viszont egy kis csúszás történt az építkezési határidőt illetően, mert bonyolult konstrukciót építenek most, és a tervezett június közepe helyett július végére fejezik be az első fázis munkálatait, vagyis a 9,9 méteres betonoszlopok megépítését.

– Azt terveztük, hogy június 25-ig felépítünk az oszlopokból kilenc métert, és ez sikerült is. A mi határidőnk az első szakaszra tulajdonképpen július vége. Azt hittük, hogy talán egy hónappal előbb be is fejezhetjük az első szakasz munkálatit, de nagyon bonyolult konstrukciót építünk, és így mégis kell plusz egy hónap – mondta Francišković, aki kérdésünkre, hogy elégedett-e az eddigi munkálatokkal, igenlő választ adott.

Az első fázis munkálatainak befejezését eredetileg áprilisra tervezték, a júniusra csúszást azzal magyarázták, hogy a Yu-Fest kávézó tulajdonosa nem volt hajlandó kellő időben elköltözni a helyiségből.

Az, hogy ki lesz a második fázis munkálatait kivitelező cég, a meghirdetésre kerülő versenypályázat elbírálása után derül ki.