2024. július 17., szerda

Huszonöt hallgatót várnak a Magyar Tanszékre

A 2012/13-as tanévre 25 hallgatót vehet fel az újvidéki Magyar Tanszék. Mint azt dr. Láncz Irén tanszékvezetőtől megtudtuk, a korábbi évekhez hasonlóan térítésmentes kategóriába 20 hallgatót vehetnek fel, és további öt hallgatót, akik saját költségükön tanulhatnak tovább. Az önköltségesek számára a tandíj nem változott a tavalyihoz viszonyítva, maradt 65 000 dinár.

– Fontos a jövendőbeli hallgatóink számára, hogy június 27-étől 29-éig jelentkezhetnek 9 és 13 óra között a kar tolóablak-szolgálatánál. A felvételi vizsga július 2-án lesz, a jelölteknek magukkal kell hozniuk a személyigazolványukat és a karon kapott jelentkezési lapot, kellenek az eredeti és hitelesített bizonyítványok, a diploma, az anyakönyvi kivonat és a 7000 dináros befizetést igazoló számla. A kari előzetes listát 5-én, a véglegest 9-én teszik közzé, az iratkozás július 10-e és 14-e között lesz. A hallgatók 100 pontot gyűjthetnek össze, ebből legalább 51 kell ahhoz, hogy a térítésmentes kategóriába jussanak. Igyekeztünk megismerkedni a tanszékünk iránt érdeklődő fiatalokkal, és ennek érdekében két alkalommal felvételi-felkészítőt is tartottunk – mondta többek között a tanszékvezető.

Mint ismeretes, a Magyar Tanszéken négyéves a tanárképző alapstúdium, és még egy év a mesterképzés. A mesterképzésre az októberi vizsgaidőszak után lehet jelentkezni, ám máris tudni, hogy az alapstúdiumhoz hasonlóan 25 hallgatót vehetnek fel, ebből 15 tanulhat majd térítésmentesen és 10-en önköltségen. Bővebb felvilágosítással szolgálnak a 021/458-673-as vagy 485-38-78-as telefonszámon, de minden fontos tudnivaló megtalálható a Bölcsészettudományi Kar honlapján is: www.ff.uns.ac.yu.