2024. július 17., szerda

A Rossz máj nagyon is jól esik!

RÁDIÓS JEGYZET

A megváltozott életmódunknak „köszönhető” valószínűleg az, hogy képesek vagyunk több órán át a tv előtt ücsörögni, de ugyanezt már nem tesszük rádióhallgatás céljából. Én sem teszem, rádiót legtöbbször valamilyen házimunka végzése közben szoktam hallgatni, és általában délelőtt. Az utóbbi időben egyre jobban élvezem a Pannon Rádió Reggeli című műsorát, de csakis a Zvekán Péter–Csernik Árpád páros műsorvezetésekor. Olyan humorral áldotta meg ezt a két ember a Mindenható, hogy azért valóban érdemes még félig leragadt szemekkel is azonnal a rádió bekapcs gombját keresgetni.

A Reggeli mellett azonban ezzel a párossal havonta egyszer a szombat 18 és 22 óra közötti intervallumát is eltölthetjük. Ekkor szól ugyanis a Rossz máj című műsor, amelyre igen nagy szüksége van a vajdasági magyar embernek. A műsor hallgatása közben ugyanis úgy érezhetjük, helyettünk kiabálnak ki a nagyvilágba olyan dolgokat a műsorvezetők, amelyeket mi legfeljebb az újság olvasása, vagy egy-egy híradó megnézése közben magunk elé mormolunk dühösen, mert nincs kinek elmondanunk. Ez a Rossz máj című műsor erre is jó, mert amellett, hogy a két műsorvezető humorosan, de igen komoly érvekkel és tényekkel alátámasztva boncolgat egy-egy témát – legutóbb Mlađan Dinkić ügyei voltak terítéken – mi is elküldhetjük markáns véleményünket, s azokat beolvasztva a műsorba, viszont is hallhatjuk az éterben. Az sem mellékes, hogy a műsor nem a „nyavalygásról”, panaszkodásról szól, hanem mintegy önmagunkat és a társadalmat kinevetve próbálja áthidalni a mindennapi gondokat. Ami valljuk be, sajnos egyre többször esik jól nekünk.

A tél közeledtével, amikor délután öt órakor ránk borul a koromsötétség, azt javaslom, kapcsolják be a rádiót. Havonta egyszer biztosan jut rá idejük. De ha többször döntenek rádióhallgatás mellett, találhatnak még igazi csemegéket a Pannon Rádió frekvenciáján.