2024. július 16., kedd

Jubilált a Vajdasági RTV

A médiaház új nemzedékeket is meghódított – Öreg Dezső a díjazottak között

Hatvanhárom évvel ezelőtt öt nyelven kezdett sugározni az Újvidéki Rádió, 37 évvel ezelőtt pedig társult hozzá az Újvidéki Televízió. November 29-ét születésnapként tartja számon ez a hatalmas médiaház, mely az eltelt évtizedekben tíznyelvűvé fejlődött, a kezdeti 12 órás műsor helyett több csatornán 24 órás műsort sugároz, több mint másfél ezer foglalkoztatottja van, eredményesen követi a digitális megújulási lehetőségeket, és nem utolsósorban nevében is újvidékiből vajdaságivá lépett elő. A tegnap megtartott jubileumi ünnepségen a rádió M-Stúdiójában Siniša Isakov vezérigazgató köszöntötte a dolgozókat, a ház barátait, egykori és jelenlegi munkatársait. Leszögezte, hogy sok mindent sikerült megvalósítani az elmúlt egy évben, volt olyan is, amit nem, de az biztos, hogy a rádió- és tévéház műsora javult, jobb, mint egy évvel ezelőtt. Ezt igazolják a nézettségi, hallgatottsági adatok, s ami külön örvendetes, hogy a médiaház új nemzedékeket is meghódított, pontosabban visszahódított. A vezérigazgató adta át a díjat az arra érdemesülteknek, mindazoknak, akik lényegesen hozzájárultak ahhoz, hogy a műsorok színvonalasabbak, népszerűbbek legyenek. A mintegy tucatnyi díjazott között volt Öreg Dezső , az Újvidéki/Vajdasági Rádió szerkesztője, az Objektív című népszerű műsor szerzője is.

– Őszintén szólva meglepett a díj, azért, mert úgy gondolom, hogy az Objektív egy olyan műsor, amelyet nem mindenki szeret – nyilatkozta a díj átvétele nyomán. Azt tudom, hogy a hallgatók szívesen hallgatják, azt is tudom, hogy a politikusok nem mindig veszik szívesen, hogy esetleg bírálóan is szólunk tevékenységükről. A díjat nem érzem kimondottan a magaménak, hiszen Csíkos Zsuzsa és Márton Attila kollégákkal közösen készítettük hosszú ideig. Attila más munkahelyre távozott, kiesett a csapatból, ennek ellenére hosszú ideje fontolgatjuk a műsoridő meghosszabbítását, hiszen a hallgatók szép számban hallgatják – mondta a díj átvétele nyomán.

A jubileumi ünnepség végén átadták a Slavuj Hadžić-díjat, mely a legkimagaslóbb szakmai elismerésnek számít a médiaházban. A hatodízben odaítélt díjat Dušan Ninkov operatőr, rendező, mintegy 16 vajdasági játékfilm és 80 dokumentumfilm szerzője érdemelte ki, akinek az elismerést Slaviša Grujić tartományi művelődési és tájékoztatási titkár adta át.