2024. augusztus 16., péntek

„Élvezhető műveket kell komponálni”

Aleksandar Vujić szerzői estje Szabadkán

Szerzői esten zongoraműveivel mutatkozik be Aleksandar Vujić zeneszerző szerdán Szabadkán 20 órakor a városháza dísztermében. A hangversenyt, amelyen fellép Kinka Rita, Vladimir Milošević, Görög Noémi, Görög Enikő és maga a szerző is, az Electe Egyesület szervezi.

A zeneszerző az útviszonyok miatt nem tudott eljutni a hangversenyt beharangozó sajtótájékoztatóra, de gondolatait levélben megosztotta velünk:

– Zentán születtem és Szabadkán kezdtem el a zeneiskolát (Bordás Lajos és Jelena Rukavina voltak a tanáraim). Szabadkán négy évig éltem, és akkoriban sok jó barátom volt itt. Ez az oka annak, hogy itt lesz a zeneszerzőestem zongoraműveimmel. Tudom, hogy Szabadkának zeneszerető közönsége van, a terem gyönyörű, s nagyon örülök, hogy az Electe elvállalta a hangverseny szervezését. Nézetem szerint a zenének (mint a többi művészetnek is) legfontosabb szerepe a kommunikáció, a közönség számára érthető és élvezhető műveket kell komponálnia a mai zeneszerzőnek is, anélkül, hogy leeresztené az értékmércét – írta Aleksandar Vujić.