2024. július 28., vasárnap

Minden hódolat

Szabadtéri tárlattal zárul a Mesterműhely a 9+1 Művésztelepen

Az elmúlt napokban a bácskossuthfalvi Művelődési Ház árnyas udaván és műtermében csaknem húsz neves képzőművészünk igyekezett megfogalmazni válaszát az alkotótábor idei házigazdája, Lázár Tibor által fevetett kérdésére: – Mi indított el bennünket ezen a pályán? A sors véletlen műve az egész, vagy már gyerekkorunk óta tudtuk a küldetésünket? Esetleg egy reprodukció az iskolaterem falán, vagy egy rajz az olvasókönyvben határozta meg a választásunkat?

A ma, szombaton 10 órakor nyíló szabadtéri, csupán néhány órán át látható tárlaton választ kaphatnak a szerencsés helybeliek, akik olyan festményeket láthatnak egymás mellett, amelyeken még alig száradt meg a festék. S így van ez évről évre július első hetében: a Mesterműhely egy könnyebben vagy nehezebb megfogható gondolaton – álarc, akt, spirális, torzó, gesztus – és a bácskossuthfalvi Művésztelep állandóságot, biztonságot hordozó érzésén kívül a felfrissülés izgalmát is hordozza. Ezért jó a képekkel évről évre találkozni.

Lázár Tibor vendégei Szajkó István, Léphaft Pál, Penovác Endre, Farkas L. Zsuzsa, Nemes István, ifj. Novák Mihály, Sagmeister Péity Laura, Kókai Eléna, Ágoston Lóránt, Utcai Dávid, Verebes György, Jana Kvas, Tanja Pevlik, Torok Melinda és Bott Mária, valamint id. Novák Mihály, a Művésztelep vezetője.