2024. július 17., szerda

Hódítás retikül lopással

Szombat éjjel befejeződött a tokaj-rakamazi 12. Hegyalja Fesztivál
A Guano Apes nagy sikerű koncertet adott (Foto: Kószó Attila)

Két és félnapos pokoli hőség után végül a pokoli metálzenét játszó Slayer hozta el Tokajra a lehűlést. A zenekar péntek éjszakai koncertjének a vége felé már villámlott, zörgött, nagyon úgy tűnt, hogy megkapjuk a magunkét, de aztán a nagy kofalárma után csak egy jó kis hűsítő eső zúdult a nyakunkba és a sátrak is épségben maradtak.

A felvonultatott zenei paletta sokszínűségét jelzi, hogy amíg a Nagyszínpadon a már emlegetett Slayer zenélt, addig a másik nagyszínpadon Bill Kapitány Blues Cirkusza volt megtekinthető, a Hey Joe-val, a Rossz vérrel, a Zöld, a Bíbor és a Feketével és örökérvényű társaikkal, a szemközti dobogón pedig Alvin és a Mókusok állatkodtak. És egyikük sem tette ezt közönség hiányában. Amikor e sorok íródnak még nincs kimutatás a pénteki napról, de ha a szerdai nyitás a 15000 látogatóval rekordnak számított, akkor a péntek ezt alaposan túllőtte, ugyanis szemmel láthatóan sokkal többen voltak mint az első két napon. Valószínűleg köszönhető ez annak is, hogy eljött a hétvége és a legtöbb dolgozó ember a két víkend-napot szemelte ki fesztiválozásra.

Arról, hogy mekkora kihívást is jelent egy borvidéken „söralapú fesztivált” szervezni, meggyőződhettünk a Tokaji Kereskedőház Zrt. cirka öt kilométernyi hosszúságú pincéiben, ahová abból az alkalomból kalauzolták el az újságírókat, hogy megtörtént a fesztiválhoz kötődő címkeverseny eredményhírdetése. Egy olyan cimkét kellett tervezni, amely a tokaji borok hagyományait a modern fesztiválérzéssel elegyíti. A győztes kishölgynek sikerült.

Nagyon sok mindent megtanulhat akaratlanul is az ember a tábori szomszédoktól, általában olyankor is ha ezt nem akarja. Mi péntek éjszaka a csajozás új módszerét tapasztalhattuk meg, ráadásul két részben hajnali 4-kor és később hat órától. A hódító, miután a kiszemelt nagylány vonakodott ráállni a dologra, kikapta a kezéből annak retiküljét és elszaladt vele. Hogy végül, amikor a megdühödött nőstény visszakapta történetünk alfa hímjétől az életmentő szettet, kapott-e csókot vagy egyebet, már nem szól a fáma.

Egy biztos: annak, aki eddig a sátor tetején élte életét, a sátor alja új hely.