2024. július 26., péntek

A tánccal, zenével elmesélt Hamupipőke

Vasárnap zárul a Teátrum Neked! elnevezésű fesztivál Zentán

A Hamupipőkét, a Grimm fivérek ma is egyik legnépszerűbb művét mindenkit magával ragadó zenével és tánccal elmesélve láthatták pénteken délelőtt a gyerekek a Teátrum Neked! –  Zentai Teátrumi Napok elnevezésű rendezvényen.

A Duna Művészegyüttes szólistái és tánckara előadásában kelt életre a zentai színpadon az örökzöld mese, amelyben a gonoszság, ármány, és a jóság, becsületesség egyaránt jelen van.

„A Ghymes zenéjére készült lendületes koreográfiákban elevenedik meg a királyi udvar élete, a mostohák civódása, az elveszett cipő gazdájának keresése és a szerelmesek egymásra találása. A táncos-zenés forma kifejezően közvetíti a történetben rejlő érzelmeket, emberi értékeket. A Duna Művészegyüttes az európai népek táncaiból (Skandináviától a Balkánig) merítve hozta létre a gyerekek számára érthető és élvezhető, látványos és derűs, ugyanakkor tanulságos előadását” – olvasható az ajánlóban.

Fotó: Gergely Árpád

Fotó: Gergely Árpád

Péntek este Frankie, a király és kárhozott címmel Bakos-Kiss Gábor Frank Sinatra-estjét láthatta a közönség. Ma, szombaton 19 órától a Teljes lényeddel című színházi estre kerül sor, amely Polcz Alaine írásaiból készült, a színpadon Gubás Gabit láthatjuk. Április 24. vasárnap, 19 órakor a Zentai Magyar Kamaraszínház színészeinek előadásában Yasmina Reza: Művészet című produkcióját nézhetjük meg, ez a fesztivál záróelőadása.

A fesztivál a Zentai Magyar Kamaraszínház és a Magyar Teátrumi Társaság közös programja.
A támogatók a Nemzeti Kulturális Alap, a Magyar Nemzeti Tanács és Zenta város önkormányzata.