2024. július 17., szerda

Szerbiában és Magyarországon is elérhető lesz a Disney Plus

Az egyik legnézettebb online tartalomsugárzó a minap egy igencsak szűkre szabott közleményben értesítette a nyilvánosságot arról, hogy ez év közepétől 42 új országban, köztük Szerbiában és Magyarországon is elérhetővé válik. A tartalomszolgáltató érkezését nagy várakozás övezi, mivel az anyacég által gyártott alkotások mellett a Pixar, a Marvel, a Star Wars és a National Geographic produkcióit is sugározza.

Mind Magyarországon, mind Szerbiában is a kínálat része lesz a Star elnevezésű brend, amely a 20th Century Studios, a Disney Television Studios, az FX, a Searchlight Pictures és más stúdiók filmjeit kínálja, de emellett az előfizetők hozzáférhetnek a Disney mozi- és televíziós archívumához, valamint a The Walt Disney Studios legújabb alkotásaihoz.

A Disney Plus eredetileg még 2020-ban bejelentette az Európa területén, így Magyarországon és Szerbiában is 2021-ben esedékes megjelenését, de ez ekkor nem történt meg. Ekkor azt is közzétették, hogy a szolgáltatás havonta 9 dollárba kerül majd. Ellentétben a Netflix-szel, a Disney Plus nem támogatja az előfizetői fiók megosztását, de ennek ellenére a rajta lévő programtartalmat egyszerre négy interneteléréssel rendelkező elektronikus eszközön is lehetővé teszi (okostelefon, táblagép, számítógép stb.), illetve az adott tartalmakat az előfizetők akár le is tölthetik és internet-összeköttetés nélkül is megnézhetik.