2024. július 16., kedd

Lezajlott a XIII. Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozó

Bácsfeketehegyen idén 12 csoport több mint 100 diákja lépett fel, szórakozott és barátkozott

XIII. alkalommal szervezték meg a Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség együttműködésével a Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozót Bácsfeketehegyen. A találkozó házigazdája a Bácsfeketehegyi Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület volt, a további támogatók pedig a bácsfeketehegyi székhelyű Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete, a Nikola Đurković Általános Iskola, a Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény és Kishegyes helyi közössége.

Hajvert Lódi Andrea, a rendezvény szervezője elmondta, hogy az előző rendezvényeket május második hétvégéjén tartották, kétnaposak voltak és olykor 20–24 csoport is benevezett. Idén viszont a járványügyi korlátozások miatt egynapos volt a műhelytalálkozó és 12 csoport mutatkozott be:

− Kevesebben neveztek be, de nagyon érződik a gyerekek hálája, és az, hogy nyitottak egymásra, végignézik egymás előadását, odafigyelnek egymásra, a számukra szervezett játékokban pedig örömmel vesznek részt. Mindent összegezve a gyerekek nagyon élvezik az egészet, és fontos számukra, hogy van egy ilyen nap az évben, amikor együtt alkotnak és kötetlenül játszhatnak.

A szakmai bizottság tagja volt Kaposi László drámatanár, a Magyar Drámapedagógiai Társaság elnöke, Bori Viktor színész-drámatanár Budapesten, a Káva Kulturális Műhely munkatársa, valamint Krizsán Szilvia Sterija-díjas színművész.

Az egész napos rendezvény végén a topolyai, törökfalusi és palicsi csoportok arany-, a szenttamási, a gunarasi, a bácsfeketegyi Handabanda, a bezdáni és zentagunarasi csoport ezüst-, a többi csoport pedig bronz minősítést kapott.

A foglalkozásokat Balassa Emese élménypedagógiai tréner és animátor, Eőry Enikő táncoktató, Hajvert Ákos Radnóti-díjas versmondó, Mácsai Mónika drámapedagógus, Nagy Karina színművész és Rókus Zoltán színművész vezette, a műsorvezető-moderátor pedig Mess Attila színművész volt.