2024. július 29., hétfő

Ha egyszer elindul a szekér…

Sikeres évet zárt Virág István fotográfus

A szilveszter és az újesztendő jelképes évzáró és évnyitó volt Virág István zombori amatőr fotós számára: december 31-én kapta az értesítést, hogy oklevéllel tüntette ki a FIAP (a Nemzetközi Fotóművész Szövetség), január elsején pedig arról tájékoztatták, hogy elnyerte az Amerikai Fotószövetség (PSA) diplomáját.

Kétségtelen, hogy keményen megdolgozott az elismerésekért, hiszen 2013-ban nyolc országban 35 nemzetközi kiállításon szerepelt, amelyeket több mint 200 fölvételét fogadták el. Meg kell jegyezni, nem a már befutott képeit küldözte körbe, hanem a komolyabb megmérettetés érdekében száznál több különböző fölvétellel pályázott. Ezeken a nemzetközi pályázatokon 60–70 országból 300–400, olykor 500–600 szerző vett részt 6–7 000 fotójával, de volt, amelyre 12 000 fölvételnél több is beérkezett. Több alkalommal Szerbiából Virág István volt az egyedüli díjazott.

Számára jól kezdődött az idei esztendő is, január első két hetében négy nemzetközi kiállításról hat díjat hozott el, az egyikről hármat is, ami a maga nemében világviszonylatban is ritka eredmény. Annál is inkább az, mert a megmérettetés hivatásos fotográfusokkal együtt történik.