2024. július 28., vasárnap

Szeresd a fát!

Emlékiskolások a Székely kapuk – zöld kapuk rendezvényen

A zentai Emlékiskola Memory Green Team csapata is részt vesz a Székely kapuk – zöld kapuk nemzetközi program idei pályázatán. A lelkes kis csapat előadását, amely a környezettudatos életmódnak, a fák és a cserjések védelmének a fontosságára hívta föl a figyelmet, a napokban az általános iskola tornatermében tekinthették meg az oktatási intézménybe járó alsós diákok. A gyerekek Csinos Melinda és Bencsik Andrea pedagógusok segítségével hangulatos és változatos műsorral rukkoltak elő diáktársaik előtt. Azonkívül, hogy rámutattak arra, hogy a fák, az erdők rendkívüli szerepet töltenek be nemcsak a vadállatok, hanem az emberek életében is, műsorukat a témához illő szavalatokkal is fűszerezték, s kérdezz-felelek játékkal a közönséget is bevonták az előadásukba.

– Alkotásainkkal arra szeretnénk felhívni az emberek figyelmét, hogy nem szabad elpusztítanunk a növényeket, mert azok tisztítják a környezetünket, ezenkívül nagyon sok mindennel meg is ajándékoznak minket – ecsetelte az előadásuk célkitűzését Tešić Mária, a csapat egyik lelkes tagja, Surányi Daniella pedig reményének adott hangot, hogy az általuk előadott verseknek köszönhetően a közönség soraiban lévők átérezték a felvetett téma fontosságát.

A csapat tagjai korábban a felsős diáktársaiknak is bemutatták alkotásaikat, amelyeket a Kertek helyi közösség nagytermében is kiállítottak – nyilatkozta Tasić Tamara a csapatból.