2024. július 17., szerda

Interneten a Zenta, 1697 rockopera

Április 17-én, pénteken este hét órától, három napon, az interneten keresztül megtekinthető lesz a Zenta, 1697 rockopera 2018. szeptember 8-án bemutaott ősbemutatójának a felvétele.  Az előadás rendezője: Pataki András.

Zenta, 1697 címmel új magyar rockopera született. A zentai ősbemutatót követően tavaly Esztergomban, a Bazilika előtt került sor az előadás magyarországi ősbemutatójára. Ezt követően Dunaszerdahelyen majd Sopronban több alkalommal, bérletes előadásként láthatta a közönség. A kialakult helyzet megállította az előadás további vendégszerepléseit, de reméljük, néhány hónap múlva már alkalmunk lesz nyári színpadokon, fesztiválokon megmutatkozni, ezzel is öregbíteni Zenta hírnevét, megismertetni a mi Csatánkat.

A Zentai Magyar Kamaraszínház és a Soproni Petőfi Színház koprodukciójában készült előadás tisztelegni kíván az 1697. szeptember 11-én lezajlott világtörténelmi jelentőségű esemény előtt, amikor is a Savoyai Jenő által vezetett egyesült keresztény seregek Zenta határában meghatározó csatát nyertek a török haderővel szemben – s közben a szerelem istennője sem tétlenkedett...

A rockoperát a www.youtube.com/watch?v=wR0bh-uIMg0 hivatkozásra klikkelve tekinthetik meg az érdeklődők.