2024. július 28., vasárnap

Zene, buli és jótékonykodás

Adán zajlik a Green Future modern elektronikus zenei fesztivál

A zentai Green Future civil szervezet szervezésében szerda reggeltől hétfő hajnalig tart Adán a strandfürdőben a Green Future modern elektronikus zenei fesztivál, amelyen a műfaj neves hazai és magyarországi képviselői lépnek színpadra. A közönséget ugyancsak hazai és külföldi vendégek alkotják, zömében 16 és 24 év közötti korosztály tagjai, akiknek egy része a strandfürdőben sátorozik. Az ötnapos rendezvény fő szervezője, Tajti Attila elmondta, hogy a fesztivált tavaly rendezték meg első alkalommal Zentán, az idén viszont már Adán tartják, ahol a jövőben is szeretnék megszervezni a kiváló helyszín miatt:

– A rendezvény alapvetően az elektronikus zenei vonalat képviseli. Ezt idén kiegészítettük annyival, hogy vasárnap lesz egy nagyszabású jótékonysági koncertünk, amelyen Saša Kovačević fog részt venni – magyarázta Tajti Attila. – Őt nemcsak Vajdaságban, hanem Szerbiában is ritkán láthatjuk föllépni. Tőlünk egy európai turnéra indul, és valószínűleg Vajdaságban az idén nálunk lehet utoljára látni. A fesztivál résztvevői Vajdaság egész területéről érkeztek, illetve Magyarországról, valamint sokan jönnek a Németországban dolgozó vajdaságiak közül is. Sokan jöttek ingyenesen a fesztiválra, mert az idén is négy településnek, a Topolyáról, Szajánból, Nagykikindáról és Újvidékről érkezőknek ingyenessé tesszük a rendezvényt. A résztvevők éppen annyian vannak, amennyi az elvárás volt, az pedig másfélszer-kétszer annyit jelent, mint tavaly. Így azt mondhatjuk, hogy nagyon dinamikusan fejlődik a rendezvény. Ezt azonban nem csak a nézőszám mutatja, hanem az is, hogy egy remek helyszínen tudjuk megtartani a fesztivált, mivel a bérleteseink ingyenesen használhatják a medencéket. A rendezvény rengeteget fejlődött a színpadi effektek és show-elemek tekintetében is. Két színpadot állítottunk fel a medence mögötti füves területen. A nagyszínpadon lép fel Saša Kovačević is, akárcsak Magyarország és Vajdaság legjobb és legismertebb lemezlovasai, köztük Metzker Viktoria, Julia Carpenter, Andro, Ado Denova. Továbbá a helyi, nagy tehetségnek számító, Billy Sizemore által alapított, Rezise Music is ezen a színpadon mutatkozik be szombaton – mondta a fő szervező.

A fesztivál vasárnap este a jótékonykodás jegyében zajlik, amikor a magyar DJ-válogatott is fellép. Tajti Attila elmondta: az estből származó bevétel egy részét a zentai kórház gyermekosztályának fogják felajánlani.

A fesztivál hétfőn 5 órakor zárul. A rendezvényre az érdeklődők 400 dinárért válthatnak napijegyet, kivéve vasárnap, amikor 500 dinár a belépő.