2024. szeptember 2., hétfő

Mozart mindenkinek

A világhírű zeneszerző tiszteletére került sor hangversenyre, amely során Miloš Radović, az Electe elnöke elújságolta, hogy Szabadkára hozzák az új magyar zongorát

Az Electe koncertsorozatának keretében, a szabadkai városháza dísztermében, telt ház előtt zajlott kedden este a Sokarcú Mozart című hangverseny, amelyre a világhírű zeneszerző születésének 260. évfordulója alkalmából került sor. A projektum kapcsán az Electe együttműködött az újvidéki Artempóval. A fellépők is Újvidékről érkeztek: Radoslava Vorgić Žuržovan (szoprán), Nemanja Mihailović (fagott), Christoph Michael Wilhelm Jahn (cselló) és Vesna Mišić Milikić (zongora). A műsoron kizárólag Mozart művei szerepeltek. A közönséget Miloš Radović, az Electe egyesület elnöke köszöntötte és mint mondta, nagy örömükre szolgál, hogy csatlakozhattak e jeles jubileum megünnepléséhez. Az Electe elnöke megragadta az alkalmat, hogy a következő eseményükre is felhívja a figyelmet:

– November közepe táján kerül sor az International Piano Fest-re, azaz nemzetközi zongorafesztiválra. Izgatottak vagyunk, mivel Magyarország belgrádi nagykövetségétől épp most kaptunk egy visszaigazolást, hogy a fesztiválra elhozzák a Bogányi-féle új magyar zongorát. Egy magyar zongoraművész által feltalált és létrehozott saját verziójú versenyzongoráról van szó, amely lázban tartja az egész világot. A hangszer rendkívül érdekes és attraktív, újszerű a kinézete, korszerűsített a technikája és a hangzása. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a zongora itt lesz Szabadkán és a fesztivál résztvevői meg is szólaltathatják – újságolta Milos Radović.