2024. augusztus 16., péntek

Tíz év után saját lemez

A szabadkai Perpetuum Mobile együttes egy évtizednyi szerzői tevékenységét álmodta albumra

10 év zenélés után megjelent a szabadkai Perpetuum Mobile együttes első szerzői albuma ft...címmel. Ahogyan azt Danijel Davčik, az együttes tagja – aki a zenét szerezte és a dalszövegeket írta, és maga is játszik a lemezen – elmondta, a lemezt szabadon letölthetőként tették közzé a honlapukon, a www.perpetuummobileband.com oldalon, és szabadon hallgathatók és ingyen le is tölthetők a dalok a kiadó, az Exit Label (www.exitmusic.tv/label) honlapjáról is.

– Manapság nem lehet abban reménykedni, hogy a lemezeladásból meg lehet élni, és mi azt szeretnénk, ha a dalaink sokakhoz eljutnának, így jó minőségben ingyen letölthetővé tettük az egész albumot – mondta Davčik.

A lemezen tíz, angol nyelvű dal szerepel, több stílusban, találunk house zenét, de zongorakísérettel hallható éneket is. Szinte mindegyik dalnak más az előadója, a zenekar például több szabadkai fiatallal is együttműködött, így Larisa Ivanković, Igor Mihaljev és Dušan Svilar is hallható, de énekel többek között Danka Adamov, Sanja Bogosavljević, Ana Perišić is, Bunford Gábor pedig két kompozícióban játszik szólót szaxofonon.

– Időnként játszottunk saját dalokat is a fellépéseinken, de legtöbbször feldolgozásokat adtunk elő. A lemezen az elmúlt 10 év szerzői tevékenysége szerepel, és igyekszünk a koncerteken a dalfeldolgozások mellett a saját dalainkkal is megismertetni a közönséget – hallottuk Davčiktól, akitől azt is megtudtuk, hogy az album teljes egészében saját finanszírozásból jött létre, és hogy az a vágyuk, hogy minden dalhoz sikerüljön egy videoklipet is elkészíteni.