2024. július 16., kedd

Exit tizenharmadszorra

Nem egészen egy hét múlva veszi kezdetét – immáron tizenharmadik alkalommal – Újvidéken az Exit fesztivál. A 2007-ben ,,a legjobb európai fesztivál”-ként emlegetett zenei rendezvénysorozat szervezői igyekeznek ez évben is színvonalas programmal szórakoztatni majd a nagyérdeműt.

Az idei évben a fesztivál egyik különlegessége, hogy a megszokott négy nap helyett öt napig tart, tehát a szervezők szerdától (júl. 10-étől) várják a vendégeket, akik aztán egészen vasárnapig szórakozhatnak hajnalba, illetve reggelbe nyúlóan a várudvarban.

A fesztiválozóknak idén is több színpad előtt lesz lehetőségük tombolni, és persze a nyolc megszokott helyszín mellett más helyeken is módjuk lesz a vendégseregnek a szórakozásra, ha nem is zenei, de egyéb programok által.

Az idei fellépők közül sokan ígéretesnek tartják a brit Prodigy névre hallgató formáció fellépését, amely már több alkalommal is fergeteges koncertet tartott a fesztivál keretein belül. Nagy várakozás övezi még Neil Rodgers és a Chick együttes hangversenyét is. Hasonló a helyzet az Atoms For Peace nevű szupergroup, Fatboy Slim, a népszerű rapper Snoop Dogg (aki ebben az évben Snoop Lion név alatt látogat el a székvárosba) és David Guetta fellépése körül is. A nemzetközi nevek mellett persze képviseltetik magukat a helyi, illetve a régió ismert formációi is, mint a belgrádi Van Gogh, Rambo Amadeus, Orthodox Cellts, Pero Defformero és a boszniai Dubioza Kolektiv.