2024. július 16., kedd

Országos csapatbajnokok a teniszezők

A Spartacus felnőtt férfi csapata megnyerte a felnőtt országos csapatbajnokságot. A belgrádi selejtezőn a szabadkai csapat egyaránt 4:1-es győzelmet aratott az Agrimes és a Player Zone Tenisz Akadémia csapata felett. A Szabadkán rendezett döntőtornán a Spartacus az elődöntőben 4:1-re legyőzte a Match Point csapatát, a döntőben pedig nagy csatában 4:3-ra felülmúlta a Crvena zvezda együttesét. A Spartacus bajnokcsapata a következő összeállításban szerepelt: Dušan Obradović, Juhász Krisztián, Aziz Kijametović, Zoran Ludoški, Matej Sabanov és Ivan Sabanov. A bajnokcsapat edzője Demeter László.

A szabadkai atléták két érmet nyertek Novi Pazarban, a fiatalabb juniorok országos bajnokságán, melyen 40 egyesület 250 versenyzője vett részt. Mindkét érmet a Spartacus egyik legígéretesebb versenyzője, Minja Kopunović szerezte, aki előbb 400 méteren nyert ezüstérmet, majd másnap 200 méteren a harmadik helyen ért célba. Višnja Vilov 400 méteren a 8., 200 méteren pedig 26,69-es új egyéni csúccsal a 15. helyet szerezte meg.

Bronzérmet nyertek a Spartacus korosztályos, 2011-ben született vízilabdázói az országos bajnokság döntő tornáján, melyet a Harcosok sorakozója lakótelepi medencében rendeztek. A csoportmérkőzések alatt a szabadkai együttes 8:4-re legyőzte a Vojvodinát, majd szoros mérkőzésen kikaptak a valjevói Valis csapatától, a harmadik helyért vívott találkozón azonban 4:3-ra legyőzték a szerbiai csapatot és megszerezték a bronzérmet. A bajnoki döntőben a Šabac csapata 9:7-es győzelmet aratott a belgrádi Partizan felett. A Spartacus a következő összeállításban játszott a tornán: Lazar Vujčić, Andrej Mrkšić, Mateja Dulić, Strahinja Šofranac, Mirko Ljubičić, Luka Dulić, Slobodan Mariasov, Szerencse Dániel, Filip Davčik, Varga Botond, Uroš Vranić, Nebojša Kaljugić, Aleksandar Jakšić, Miron Lazić. Vezetőedző: Nemanja Andrić.

A Spartacus labdarúgói a zlatibori edzőtáborból való hazatérést követően a mitrovicai Radničkit fogadták, és a szoros mérkőzésen a Kék Galambok 2:1-es győzelmet arattak. A szabadkai gólokat Hrstić és Bogićević szerezték.

Nyitókép: Az országos bajnok Spartacus teniszezői