2024. október 6., vasárnap

Mintegy három millió euró az OKS-nak

A Szerbiai Ifjúsági és Sportminisztérium 2,8 millió eurót biztosított a Szerbiai Olimpiai Bizottságnak (OKS) a 2014-es évre. Kedden Vanja Udovičić sportminiszter és Đorđe Višacki, az OKS főtitkára aláírták a szervezet programjainak támogatására irányuló szerződést. Az összeg legnagyobb része, 317 millió dinár a 2016-os olimpia felkészülésére vonatkozik.

Az embereknek tudniuk kell, hogy Szerbia mennyi pénzt fektet a sportolókba és a sport fejlődésébe. A válság ellenére az idén sikerült növelnünk az OKS-nek járó támogatást, mivel a szervezet kiválóan együttműködött a sportolókkal, és az általuk elért eredmény azt bizonyítja, hogy a befektetett pénzek jó helyre kerülnek. Mindig az lesz a célom, hogy a szerb polgárok pénzét a lehető legjobb módon költsük el, és hogy ezek a pénzek eljussanak a sportolókig, hogy ők is érezzék, az ország figyel rájuk – mondta Udovičić, aki külön kiemelte az OKS fejlesztési programját, amelyen keresztül a középpontba kerülnek majd azok az új sportágak és azok a fiatal sportolók, akik később szerb színekben nemzetközi sikereket érhetnek el.

A program ezen része a serdülők és az ifik támogatását jelenti. Figyelünk rájuk, felismerjük a tehetségüket 4-5 évvel korábban, minthogy felnőtt eredményt érnének el, mivel így szeretnénk megakadályozni, hogy később más országnak szerezzék az érmeket.

Višacki elmondta, hogy a riói olimpiával kapcsolatos összeget, az utolsó dinárig a sportolók felkészülésére fordítják, hogy a szerbiai sportolók a versenyeken egyenrangúnak érezzék magukat azon ország sportolóival, akik sokkal gazdagabb országokból érkeznek.

Szerbia teljes mértékben az élsportolók mögé állt. A célunk az, hogy ez a támogatás egészen a helyi szintig eljusson – mondta az OKS főtitkára.