2024. július 16., kedd

Krivokapić később csatlakozik

KÉZILABDA

(fotó: Szalai Attila)

Mocsai Lajos, a magyar férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette szűkített, 19 fős keretét a göteborgi olimpiai selejtezőt megelőző felkészülési időszakra. A csapat március 26-án kezdi meg a közvetlen felkészülést Gyöngyösön. A külföldön játszók közül a zentai Milorad Krivokapić április 2-ától készül az együttessel. A magyar válogatott március 29-én Gyöngyösön Algéria, március 31-én Miskolcon Chile ellen lép pályára a selejtező előtt.

A magyar férfiválogatott kerete, kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged). Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya). Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Milorad Krivokapić (Cimos Koper), Laluska Balázs (MKB Veszprém), Mocsai Tamás (Flensburg). Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Pick Szeged), Nagy Kornél (Dunkerque). Beállósok: Schuch Timuzsin (MKB Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged). Balátlövők: Ilyés Ferenc (MKB Veszprém), Perez Carlos (MKB Veszprém), Putics Barna (Gummersbach). Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged). Tartalék: Tatai Péter (Pick Szeged).
A göteborgi olimpiai selejtező programja, április 6.: Magyarország–Macedónia (14.45), Svédország–Brazília (17 óra). Április 7.: Brazília–Magyarország (13.45), Macedónia–Svédország (16 óra). Április 8.: Brazília–Macedónia (14.45), Svédország–Magyarország (17 óra).
Az olimpiai selejtezőtorna első két helyezettje vehet részt a londoni játékokon.


Šešum visszatért

Valamivel több mint ötven nappal a szerbiai rendezésű Európa-bajnokságon szenvedett szemsérülése után Žarko Šešum ismét pályára lépett a Rhein-Neckar Löwen színeiben. Šešum győztes találkozón tért vissza, hiszen együttese a Bundesligában 30:29-re nyert a Göppingen ellen. Mint ismeretes, Šešum jobb szemét az Európa-bajnokság elődöntőjében, a Szerbia–Horvátország mérkőzésen találta el egy szerb szurkoló egy ismeretlen fémtárggyal. A szurkolót azóta sem tudta azonosítani a szerb rendőrség.


Értékes bajnoki pontok
Ada: Halász József–Proleter 27:19 (12:12)
Adai sportcsarnok, 100 néző, vezette: Radovanov (Palánka) és Knežić (Verbász).
Halász József: Dóci, Vuletić 3, Pajić 4, Vacsik, Fajka 8, Vranjevac 6, Szőke 4, Volford, Farkas, Rákos 1, Laták, Magó 1, Sterbik.
Proleter: Brankovan, Čaušević, Gagić 5, Vlaučin 1, Išpanović 9, Papola, Vuković, Mitrović 1, Kulić, Savković 1, Rajković, Jurošević, Pocik 2.
Ezúttal átlagos teljesítmény is elég volt az adai lányoknak a fölényes győzelemhez és az újabb, értékes bajnoki pontok megszerzéséhez. A vendégek csak az első félidő közepéig tudtak lépést tartani, ezután az adaiak ötgólos előnyt szereztek (12:7), de ezt a fiatal játékosokból álló nagybecskereki csapat a szünetig villámgyorsan ledolgozta. A szünet után a vendéglátó sokkal jobb védekezéssel, az emberelőnyös helyzeteket kihasználva fokozatosan növelte előnyét, és Fajka, Vranjevac, valamint Pajić pontos lövéseivel már 10 góllal is vezetett, és a mérkőzés végére csak a gólkülönbség volt kérdéses.