2024. július 17., szerda

Topolya legjobbjai

(fotó: Lakatos János)



Csütörtökön a topolyai községi képviselő-testület tanácstermében Bábi Attila polgármester átadta a 2011-es év legjobb sportolóinak járó elismeréseket. A díjakat odaítélő Topolya Községi Sportszövetségének elnöke, Predrag Lalović elmondta, hogy a jelöléseket egyéni és csoportos kategóriában is a község területén működő 47 sportegyesület tette meg, s a szövetség illetékes bizottsága ez alapján hozta meg döntését. Az átadáson jelen volt Laczkovics Károly, a községi tanács sportügyekkel megbízott tagja is, és reményét fejezte ki, hogy az elismerések újabb eredményekre ösztönzik a község ígéretes sporttehetségeit, a fiatalokat pedig arra serkentik, hogy sportoljanak.

Egyéni kategóriában a tavalyi év legjobb sportolója Mihájlovits Miklós, erős ember és fekve-nyomó bajnok lett, junior kategóriában Kovács Balázs, az Egység Tekeklub élvonalbeli tekézője, a csapatsportoknál pedig Radović Marko kosárlabdázó. A hölgyeknél Rajak Diana, a Topolčanka Ifjúsági Kosárlabda Klub játékosa érdemelte ki a 2011-es év sportolója címet. Az év férficsapata az FK Topolya lett, amely a tavalyi évben bejutott a harmadik Szerb Ligába. Legjobb női csapatnak a Topolčanka Ifjúsági Kosárlabda Klub bizonyult. Az év edzője Andreučić Leo, futballtréner lett, akinek vezetése alatt a Bajsa Labdarúgóklub tavaly megnyerte a Szabadkai Ligát.
Idén is megválasztották a község legígéretesebb fiatal sportolóit. A szövetség döntése alapján a férfiaknál Budicsevics Antal (karate), Kotreš Dalibor (foci), Boros Tamás (foci), Fenyvesi Flórián (asztalitenisz), Marko Pavlović (karate) és Bojan Zorić (taekwondo), a nőknél pedig Pelle Orsolya (asztalitenisz), Bojović Milica (kosárlabda), Csibri Vivien (kosárlabda), Popović Dajana (kosárlabda), Holovity Helga (karate), Aleksandra Lovač (röplabda) és Adrijana Stojaković (röplabda) bizonyultak a legígéretesebbnek.