2024. október 6., vasárnap

Gálázott a Madrid, szenvedett a Chelsea

LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA
A kép hűen tanúskodik arról, hogy José Mourinho, a Real Madrid edzője minden hájjal megkent ember (fotó: Beta)



Az, hogy a Real Madrid háromgólos előnnyel kezdte a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóját, meghatározta a mérkőzés képét: a várakozásoknak megfelelően a madridiak gálaelőadást tartottak saját stadionjukban a ciprusi APOEL ellen, amibe az is belefért, hogy két gólt kapjanak. Ronaldo szabadrúgásból, Kaká és Di María akcióból szerzett nagyon szép gólt.

Érdekes, hogy a találkozó után a spanyol góllövőlistát vezető Ronaldo nem a pár perce befejeződött találkozóval, hanem az elődöntővel foglalkozott:
– Nem kétséges, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz a müncheni Bayern ellen. A bajorok nem véletlenül bíznak a BL-serleg megnyerésében, hiszen erre minden esélyük megvan. Nem lesz könnyű kiharcolni a döntőbe jutást, de a ciprusi együttes ellen is bizonyítottuk, hogy fenomenálisan játszunk.
José Mourinho a mérkőzést követő sajtótájékoztatón a következőket nyilatkozta:
– Tudtuk, hogy minimális volt az esélye annak, hogy a vendégek meglepetést okozzanak és továbbjussanak. Emiatt egy kicsit nehéz volt motiválni a labdarúgókat. A célt teljesítettük, bejutottunk a négy közé, s néhány játékosomat sikerült pihentetni – mondta Mourinho, aki hozzátette, hogy érkezése óta a csapat másodszor jutott be az elődöntőbe, míg előtte csak nagyon kevés madridi játékos tudta, milyen is pályára lépni a BL-ben a négy között.
Első ránézésre a Chelsea is magabiztosan, kettős győzelemmel jutott a legjobb négy közé, ahol a címvédő Barcelona lesz az ellenfele. A londoniak azonban átéltek néhány nehéz percet a visszavágón is, hiszen az odavágón a Benfica sokkal veszélyesebb volt, ám mégis a Chelsea szerzett minimális előnyt. A párharc második mérkőzésén a Chelsea szerzett vezetést, s hiába játszott Pereira kiállítása miatt ötven percen keresztül emberhátrányban a portugál együttes, Jorge Jesus tanítványainak sikerült egyenlítenie, s volt alkalmuk megfordítani a találkozót. Ez azonban nem sikerült, így a végén pont egy portugál, Raúl Meireles állította be a 2:1-es végeredményt.
Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók: Chelsea–Benfica 2:1 (Lampard 20., 11-esből, Raúl Meireles 90+2., illetve Javi García 85.) – továbbjutott a Chelsea, kettős győzelemmel, 3:1-es összesítéssel
Real Madrid–APOEL 5:2 (Cristiano Ronaldo 26., 75., Kaká 37., Callejón 79., Di María 84., illetve Manduca 67., E. Solari 82., 11-esből) – továbbjutott a Real Madrid, kettős győzelemmel, 8:2-es összesítéssel
Az elődöntőben: Bayern München–Real Madrid (április 17.), Chelse–Barcelona (április 18.). A visszavágókat egy héttel később játsszák.