2024. október 6., vasárnap

Csapatban arany- és bronzérem, párosban szerbiai házi döntő

ASZTALITENISZ
Fenyvesi Anna Zsófia a hongkongi Li Csinggel és Du-Hojjal a csapatverseny során a dobogó legfelső fokára állhatott fel (fotó: ITTF.com (Frantisek Zalewsky)


Szerbia fiú és lány ifjúsági válogatott játékosai jól szerepeltek a Szenciben (Senec) megrendezett Szlovákia nemzetközi bajnokságán. A csapatverseny során Szerbia válogatottja (Gyurcsik Aliz, Makszuti Anetta, Aleksandra Radonjić) a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg Fenyvesi Anna Zsófia a Hongkong/Szerbia együttes tagjaként aranyérmes lett.

Egyéniben Aleksandra Radonjić bronzérmes lett: a Csóka játékosa, aki a csoportjában két vereséget is elszenvedett, s végül jobb szettarányának köszönhetően szerezte meg a továbbjutást érő második helyet, a főtáblán az osztrák Galitschitschet 4:1-re, a hongkongi Li Csinget és a cseh Tomanovát pedig egyaránt 4:3-ra győzte le, az elődöntőben a lengyel Wabiktól veszített 4:1-re. A negyeddöntőbe bejutott még Gyurcsik Aliz, aki a horvát Tubikanectől veszített öt játszmában.

Párosban szerbiai házi döntőt rendeztek: a Fenyvesi Anna Zsófia/Truzsinszki Viktória páros a Gyurcsik Aliz/Aleksandra Radonjić kettős ellen nyert 3:2-re.

A fiúk közül Boris Mihailović a német Schreinerrel az oldalán bronzérmes lett, miután az elődöntőben 3:1 arányban veszítettek a brazil Calderano/Jouti kettős ellen.