2024. október 6., vasárnap

Előny a címvédőnél

ASZTALITENISZ

Mirković Brigitta rutinja két győzelmet ért a döntő első mérkőzésén (fotó: Gergely József)

Az előző évekhez viszonyítva kevesebb néző, kevesebb izgalom, nagy fordulatok és ismét zentai győzelem – nagyjából így lehetne jellemezni a női Szuperliga döntőjének első mérkőzését, amelyet a Mellik Zoltán vezette együttes vendéglátóként 4:1-re nyert a Csóka ellen.

A zentaiak meglepetésre a Csóka ugyanabban a felállításban állt fel a döntőben, amelyek az egész idényben jellemezték a bánáti együttest, vagyis Kormányos László a Fenyvesi Anna Zsófia, Aleksandra Radonjić, Kormányos Zsanett triónak szavazott bizalmat, míg Mellik Zoltán a kihagyhatatlan Makszuti Anetta mellé Gyurcsik Alizt és Mirković Brigittát jelölte. Az első mérkőzésen gyorsan kiderült, hogy Makszutinak a kedvenc száma a hetes, ugyanis a szerbiai ifjúsági válogatott játékosa háromszor 11:7-re nyert Kormányos ellen. A döntő első mérkőzésének győztese a Gyurcsik–Radonjić találkozón dőlt el, amelyet nagy fordulatok jellemeztek: az első játszmát Radonjić 9:5-ről veszítette el, a negyedikben 2:1-es vezetésénél Gyurcsiknak 7:4-e és ziccere volt, azonban elrontotta, s a szettet is elveszítette. A döntő játszmában Radonjić 5:2-re vezetett, utána azonban Gyurcsik sorozatban kilenc (!) pontot nyert, s 11:5-re övé lett a szett és a mérkőzés is. A harmadik mérkőzésen Mirković 2:0-s előny tudatában elkapkodta a következő két játszmát Fenyvesi ellen, aki küzdeni akarásból ezúttal is jelesre vizsgázott. Az ötödik szettben azonban a rutin legyőzte a harciasságot, így: Mirković–Fenyvesi 3:2. A vendégek egyetlen győzelmét Radonjić szerezte, aki okosan játszva, nem kapkodva 3:1-re nyert a mérkőzésbe picit túl nagy mellénnyel belemenő Makszuti ellen. A címvédő 4:1-es győzelmét Mirković biztosította be, aki a Kormányos helyére beálló Hajnal Dorottya ellen nyert úgy, hogy összesen csak nyolc pontot engedett át az ellenfelének a három játszmában.

Női Szuperliga, döntő, első mérkőzés: Zenta–Csóka 4:1 (Makszuti–Kormányos 3:0 (7, 7, 7), Gyurcsik–Radonjić 3:2 (9, –6, 9, –10, 5), Mirković–Fenyvesi 3:2 (9, 7, –9, –9, 5), Makszuti–Radonjić 1:3 (–10, 5, –10, –9), Mirković–Hajnal 3:0 (3, 3, 2)).

A két győzelemig tartó párharc második találkozóját Csókán rendezik meg csütörtökön 18 órai kezdettel. Amennyiben a Csóka nyer, úgy a harmadik találkozó dönt a bajnoki címről. Zentai győzelem esetén a bácskai együttes tizenegyedik országos csapatbajnoki aranyérmét gyűjti be.