2024. október 6., vasárnap

Egyenlített a Csóka

ASZTALITENISZ
Igazi karneváli hangulatban a Csóka 4:1-re legyőzte a Zentát a női Szuperliga döntőjének második mérkőzésén, s ezzel egyenlített a két győzelemig tartó párharcban. A mindent eldöntő mérkőzést hétfőn rendezik Zentán. A mérkőzés legjobbja Fenyvesi Anna Zsófia (képünkön) volt, aki Gyurcsikot és Makszutit is legyőzte.

A csókai Szabó István teremben megrendezett találkozó első mérkőzésén a csókaiak első játékosa, Aleksandra Radonjić kezdett jobban, hiszen az első és a második játszmát is megnyerte Makszuti Anetta ellen, aki a harmadik játszmában vette fel a mérkőzés ritmusát, s miután egyenlített, az ötödik szettben képtelen volt hibázni, így a címvédő 1:0-s vezetésre tett szert. A második mérkőzésen megszületett a döntő legnagyobb meglepetése, ugyanis Kormányos Zsanett négy játszmában nyert Mirković Brigitta ellen. Mirković az első játszmában még hibátlanul játszott, utána azonban keveset támadott, Kormányosnak pedig nem volt elveszett labda: a negyedik játszmában 10:8-as vezetésénél három csuszát adott vissza, s nyerte meg a pontot. A hazai egyenlítés egy teljesen új helyzetet idézett elő, amit Fenyvesi Anna Zsófia azonnal ki is használt, s 3:1-re nyert az igazán csak a harmadik szettben jól játszó Gyurcsik Aliz ellen. A csókaiak előnyét Radonjić növelte, aki a Mirković helyére beálló Tóth Évát győzte le játszmaveszteség nélkül. Az ötödik mérkőzésen Fenyvesi és Makszuti küzdelme színvonalas asztaliteniszt és az előbbi győzelmét hozta, így a Csóka legyőzte a címvédőt.

Női Szuperliga, döntő, második mérkőzés: Csóka–Zenta 4:1 (Radonjić–Makszuti 2:3 (9, 7, –9, –7,–3), Kormányos–Mirković 3:1 (–7, 7, 7, 8), Fenyvesi–Gyurcsik 3:1 (7, 5, –6, 6), Radonjić–Tóth É. 3:0 (6, 3, 7), Fenyvesi–Makszuti 3:2 (7, –7, –6, 9, 12)).