2024. október 6., vasárnap

Ki a Győr edzője?

LABDAR ÚGÁS

A szerbiai BETA hírügynökség hétfőn adta ki a hírt, mely szerint a belgrádi Rad labdarúgója, Nemanja Andrić a magyarországi Győri ETO-ban folytatja pályafutását, miután három éves szerződést írt alá a klubbal. A hírben egy nyilatkozat is olvasható:

– A Győr edzője, Egervári Sándor egy tekintélyt parancsoló csapatot épít, amelynek a célja, hogy minél jobban megközelítse a Debrecent és a Videoton, s eredményekben túl is szárnyalná őket. Jövőre lesz harminc éve annak, hogy a klub utoljára magyar bajnok volt, s a szurkolók is azt szeretnék, hogy a bajnokság megnyeréséért járó serleg a 108 éves klub vitrinjébe kerüljön – mondta a 24 éves Andrić, aki az elmúlt hét évben a Radban szerepelt.

Mondhatnánk, hogy ez mind szép és jó, azonban egy nagy gond van: Egervári Sándor 2007. és 2009. között volt a Győri ETO edzője, s 2010 óta a magyar felnőtt labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Győrben jelenleg Pintér Attila ül a kispadon. Nem valami jó előjel, ha egy frissen igazolt játékos, még az edző nevét sem tudja, az meg pláne nem tünteti fel jó fényben, ha egy nyilatkozatban ország-világ előtt ezt elárulja.

Persze egy hírügynökség sportosztályától is elvárná az ember, hogy – ha az élvonalba tartozó klubok edzőinek nevét nem is, de – a környező országok szövetségi kapitányainak nevét ismerje...