2024. október 6., vasárnap

Crepulja és Gyurcsik a negyeddöntőig jutott

ASZTALITENISZ

Vasárnap a romániai Buzauban befejeződött a vegyespáros-Európa-bajnokság, melyet, csakúgy mint tavaly, a vendéglátó ország kettőse, az Andrei Filimon / Elisabeta Samara duó nyert meg, amely a döntőben 4:0-ra (4, 8, 7, 15) győzte le a török színekben versenyző Vang Bora és Hu Melek alkotta párost.

Szerbiából három páros ( Bojan Crepulja / Gyurcsik Aliz , Dragan Subotić / Aleksandra Radonjić , Marko Petkov / Marija Galonja ) vett részt a versenyen, de csak a Crepulja/Gyurcsik kettősnek sikerült a csoportjában a második helyen végeznie, ami negyeddöntőt ért. Crepulja és Gyurcsik az A csoportban három mérkőzést nyert ( Kucsuk / Pavlovics (fehérorosz) 3:1, Menge / Yildirim (török) 3:0, Pavan / Carassia (olasz) 3:1), és egyet veszített a későbbi Európa-bajnok Filimon/Samarától.

Vegyespáros-Európa-bajnokság, negyeddöntő: Filimon/Samara (román)–Munteanu/Hirici (román) 4:0, Platonov/Privalova (fehérorosz)–Crisan/Dodean (román) 4:1, Vang/Hu (török)–Pištej/Balažova (szlovák) 4:1, Ionescu/Szőcs (romániai)–Crepulja/Gyurcsik 4:0 (4, 5, 10, 6).

Elődöntő: Filimon/Samara–Platonov/Privalova 4:3, Vang/Hu–Ionescu/Szőcs 4:2.

Döntő: Filimon/Samara–Vang/Hu 4:0.